Ga mee met de zomerkampen van bisdom Rotterdam en beleef een week vol ontspanning, sport en spel, lol, inspiratie en geloof! De zomerkampen staan open voor iedereen tussen de 8 en 17 jaar uit de parochies van het bisdom Rotterdam en duren van zondag 16 t/m zaterdag 22 juli, dat is de tweede week van de zomervakantie.
Er zijn drie zomerkampen, die ingedeeld zijn op leeftijd.
Kinderkamp: 8-12 jaar (€ 120,00 per kind) in Amerongen
Tienerkamp: 13-14 jaar (€ 130,00 per tiener) in Lisse
Jongerenkamp: 15-17 jaar (€ 140,00 per jongere) in Roosendaal
De kampen zijn in scoutinggebouwen, op een mooie, vaak bosrijke, locatie in een prima omgeving. Er is sport, spel en activiteiten. De deelnemers worden in groepjes ingedeeld. In de groepjes worden spellen gedaan en wordt het thema verdiept. Het uitstapje is één van de hoogtepunten van de week. Het is vooral de gezelligheid en vriendschap onderling die de kampen zo leuk maken.

Leonie (15): “Het zomerkamp is een week vol sportiviteit, spelletjes, zingen en lachen. Ieder jaar verheug ik me er ontzettend op.”

Op de Zomerkampen wordt het katholieke geloof gedeeld. Er is een thema, ontleend aan een bijbelverhaal. Dit jaar is dat ‘Handen uit de mouwen’ waarin de werken van barmhartigheid centraal staan: iets goeds doen voor een ander naar het voorbeeld van Jezus. Dit thema wordt op ieder kamp creatief en aansprekend uitgewerkt.
De genoemde prijs voor het kamp dekt alle kosten: verblijf, maaltijden en activiteiten. Kinderen, tieners en jongeren kunnen zich opgeven vóór 10 juni 2017. Meer informatie en een digitaal inschrijfformulier zijn te vinden op www.bisdomrotterdam.nl/zomerkampen  of via pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl