Vierde zondag van de veertigdagentijd: zondag “Laetare”

“Laetare” – “Verheug u” klinkt in de liturgie van deze zondag (22 maart). Waarschijnlijk een term waaraan u niet meteen denkt in deze periode waarin ons land getroffen wordt door de Corona-virus. Ook wij als parochie hebben maatregelen moeten treffen, waar u hier meer over leest.

Één van de maatregelen is dat wij geen weekendvieringen meer doen. We hebben een alternatief: elke zaterdag vanaf 19:00 uur lezen wij het evangelie van die zondag, hebben we een (bemoedigende) overweging en bidden wij het gebed tegen Corona.

Het evangelie van dit weekend (21/22 maart) is van de man “die blind was van zijn geboorte af” (Joh. 9, 1-41). Door zijn handicap maakte hij geen deel uit van de samenleving, werd hij niet gezien. Jezus zag hem echter en genas hem. Jezus gaf hem daarmee perspectief in het leven. Welke genezing, welk perspectief kan Jezus ons bieden in onze tijd?

U kunt de uitzending zien vanaf zaterdag 21 maart om 19:00 uur via https://www.youtube.com/channel/UCB6V3sVls6VtTDprLyqs2uw/featured?view_as=subscriber. Graag tot daar!