Op 26 juli zijn we naar de Westbroekpark gegaan in Den Haag en daar hebben we heerlijk kunnen wokken in de Rosarium restaurant. We hadden geluk met het weer en ik had het erg naar me zin. Verder hebben wij de mooie bloemen kunnen bewonderen en veel leuke foto’s gemaakt. Ik heb kennis gemaakt met verschillende mensen uit de parochie, tevens heb ik ook tijd gehad om naar hun interessante verhalen te luisteren. Het verbaasde mij hoe iedereen het zo goed met elkaar kon vinden. Het leek net een grote familie. Na een mooie wandeling zijn we weer bij elkaar gekomen om van een lekker ijsje te genieten. Iedereen zat met elkaar gezellig te kletsen en er was ook een fijne sfeer. Deze dag was voor mijn een mooie ervaring die mij altijd zal bijblijven. Ik heb geleerd dat het ook belangrijk is om ook aan anderen te denken, en dat kleine dingen zoals een uitstapje veel voor iemand kunnen betekenen. Daarnaast heb ik ook een andere kijk gekregen op wat het vrijwilligerswerk werkelijk inhoudt. Het is geven zonder de bedoeling dat je iets terug voor zal krijgen. Je doet het vanuit het principe van God, om je medemens te helpen, en dat is nou het mooie van alles. Iedereen die aanwezig was, gelooft ook in God en dat is wat ons allemaal met elkaar verbindt. Ik vind het jammer dat deze ouderen ook een vergeten groep zijn voor mijn generatie en dat zij ook niet de kans krijgen om kennis te maken met deze gezellige doelgroep. Naar mijn idee is het belangrijk dat anderen ook bewust worden van de voordelen van vrijwilligerswerk , zodat we elkaar meer kunnen ondersteunen en vooral helpen. Ik heb alleen maar positieve dingen te zeggen en ik kijk al naar het volgende uitstapje uit.
Andrea Duarte Rodrigue , vrijwilligster bij de St. Jacobsstaf in het kader van de studie Maatschappelijke Dienstverlening aan de Haagse Hogeschool
westbroekpark 1 westbroekpark 2 westbroekpark 3 westbroekpark 4 westbroekpark 5 westbroekpark 6 westbroekpark 7 westbroekpark 8