Op zaterdag 22 oktober werden de vrijwilligers van onze Jacobus in het zonnetje gezet. We hadden een hele mooie dag, waarvan hierbij een klein verslag:
We werden om 14.00 uur verwacht in het Willibrordushuis in de Oude Molstraat. Een hapje en een drankje stonden ter verwelkoming klaar en de film: The Way. Over een speciale pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. In twee groepen gingen we naar de Koninklijke Stallen, een kleine wandeling in heerlijk zonnig weer. Daar werden we verwelkomd door zeer deskundige mensen, die ons alles konden vertellen over de stallen en wat daarbij komt kijken. We bezochten het paardenverblijf, bekeken schitterende koetsen en we kregen uitleg over de tuigages die bij verschillende gelegenheden worden gebruikt. Dat dit alles heel nauw luistert, begrepen we. Kortom, we waren ruim een uur bezig toen de tweede groep al stond te trappelen om ook van alle bezienswaardigheden te gaan genieten. Na nog wat laatste vragen en uiteraard ook bedankjes voor de deskundige rondleiding, gingen we terug naar het Willibrordushuis. Om 17.30 uur baden we met de Broeders de Vespers in hun prachtige kapel.
Na een zeer geanimeerd aperitief in de tuinzaal werden we om 18.00 uur werden we verrast door gedekte tafels in de Refter. Alles zag er zo feestelijk uit! Na een komische schets van de Beheercommissie en een causerie van Hans Haarsma werd het toenmalige kerkbestuur van de Jacobusparochie bedankt voor al het werk dat was verzet in de aanloop naar de nieuwe parochie Maria Sterre der Zee. Als aandenken werd aan de oud-bestuursleden een beeldje van de H. Jacobus uitgereikt. Ook zongen we een lied ter ere van de Broeders van Sint Jan met dank voor de gastvrijheid in hun huis, waarbij de wens werd geuit dat zij nog lang deel mogen uitmaken van onze Jacobus gemeenschap. De heerlijke maaltijd waarbij uitgebreid met elkaar werd gesproken, werd besloten met koffie en bonbons. Een bijzondere vrijwilligersdag was ten einde.
Veel dank aan de beheercommissie van de St. Jacobus voor de perfecte organisatie. Wie er onverhoopt niet bij was, heeft iets gemist!
Mariette Huisman
klik op de foto’s voor grotere weergave
vrijwilligersdag-2016-1
vrijwilligersdag-2016-2