Eucharistieviering met ziekenzalving

In de St.Jacobuskerk zal er tijdens de H. Eucharistieviering op zaterdag 16 september gelegenheid zijn tot het ontvangen van het Sacrament van de Ziekenzalving.

In de Ziekenzalving raakt Christus, in kracht van de Heilige Geest de mens aan en schenkt de nodige bijstand. De Heer neemt deze mens als het ware bij de hand en geeft de genade van troost, van vrede en bemoediging. Het kan zijn in een periode dat de mens kwetsbaar is door bijv. chronische, geestelijke of lichamelijke ziekte.
Indien de Ziekenzalving gegeven wordt aan iemand die ziek wordt en aan den lijve zijn eigen grenzen ervaart en soms zelf de eigen sterfelijkheid onder ogen moet zien, kan het gebed een grote steun en inspiratiebron zijn.

Zo houdt de Ziekenzalving een zending in: de opdracht om in verbondenheid met Christus het vaste vertrouwen te bewaren, dat het ziek zijn en het sterven niet het laatste woord hebben.

Wij nodigen u en uw evt. huisgenoten, familie, vrienden en / of kennissen uit voor deze Heilige Eucharistieviering. Daarna wordt aan u een hapje en drankje aangeboden. We kijken er naar uit u te mogen begroeten.

Pastoor A.L. Langerhuizen

Zaterdag 16 september om 14.00 uur
Eucharistieviering met gelegenheid tot het ontvangen van het Sacrament van de Ziekenzalving.

Graag insturen vóór 10 september 2023
Geloofsgemeenschap Sint Jacobus de Meerdere
t.a.v. Secretariaat
Willemstraat 60
2514 HN Den Haag

Klik hieronder op ‘download’ om het aanmeldformulier te downloaden.

16 september 2023 – 14:00
14:00 — 15:30 (1h 30′)

H. Jacobus de Meerdere

Pastoor Dolf Langerhuizen