Catechese gastvrije kerk (Aanmelden verplicht, klik op de titel)

De taakveldgroep Catechese heeft voor de komende maanden vier catechese bijeenkomsten gepland rond de thema’s van de Synodale Gesprekken. Centrale vraag hierbij is: Hoe kunnen we een meer synodale en missionaire kerk zijn? Aan de hand van Bijbelteksten en documenten van de Kerk zullen we gezamenlijk zoeken naar betekenis en verdieping en willen we met elkaar in gesprek gaan over de betekenis voor ons eigen (geloofs)leven. Opdat jong en oud in de gelegenheid zijn aan deze catechese deel te nemen, wordt iedere bijeenkomst zowel op de dag als in de avond gehouden én op verschillende locaties. Uiteraard bent u op alle locaties welkom.

S.v.p. aanmelden bij het centraal parochiesecretariaat via parochiesecretariaat@rkdenhaag.nl of telefonisch via 070 820 98 66. in verband met het groepsgesprek is het maximaal aantal deelnemers 12 per bijeenkomst.

De Catechese:

Hoe kunnen we een verwelkomende en gastvrije kerk zijn? Hoe kunnen we als geloofsgemeenschap uitnodigend zijn? Welke rijkdom bieden migrantenkerken ons? We leven in een multiculturele en multireligieuze samenleving. Hoe kunnen we bruggen bouwen en een luisterende en lerende houding aannemen?

Locaties & data:
Pastorie Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen (H. Ignatiusgemeenschap), Elandstraat 194, ingang Da Costastraat,
dinsdag 17 september van 20:00 tot 21:30 uur. Inloop vanaf 19:30 uur.

Pastorie H. Jacobus de Meerdere, ingang Willemstraat 60,
donderdag 19 september van 10:30 tot 12:00 uur. Inloop vanaf 10:00 uur.

19 september 2024 – 10:00
10:00 — 11:00 (1h)

H. Jacobus de Meerdere

Taakveldgroep Catechese