fietstaxi

fietstaxi
Manila, Filipijnen: overdag fietstaxi, ’s nachts slaapplaats

Op Wereldmissiedag, zondag 23 oktober 2016, de dag dat de MISSIO-projecten op de Filipijnen speciaal onder de aandacht van de kerkgangers worden gebracht, vieren de Nederlandse en de Filipijnse gemeenschap samen de eucharistie in de H. Antonius Abtkerk aan de Scheveningsweg. Voorgangers zijn emeritus pastoor R. Kurvers en diaken R. van Berkel.
Twee koren verzorgen de muziek: het FCC Choir van de Filipijnse gemeenschap onder leiding van Yvonne Haaxman, en gemengd koor Laus Deo onder leiding van Patrick Hopper. Het FCC Choir zingt de vaste gezangen in Tagalog en Engels. Laus Deo brengt onder meer het Ave Maria van Arcadelt ten gehore.
Alle in Den Haag en omstreken wonende Filipino’s zijn van harte welkom in de Abt, net als alle Nederlanders met belangstelling voor de Filipijnen. Het liturgieboekje is drietalig zodat iedereen gemakkelijk kan meevieren. De eucharistieviering begint om 10.30 uur.
Na afloop is er koffie en thee, voor de kinderen limonade, en trakteert FCC op Filipijnse hapjes.
Op de foto een dakloze moeder met haar zoontje; zij worden opgevangen in een gezinscentrum in Manila, een van de MISSIO-projecten van dit jaar. Tijdens de eucharistieviering wordt voor MISSIO gecollecteerd.