Groot kijk- en leesboek over 25 bijzondere Haagse kerken
In maart 2021 verscheen een interessant boek waarin 25 Haagse kerken op een prachtige manier uitgelicht worden. Op een toegankelijke manier beschrijft auteur Botine Koopmans hierin de historie en het interieur van elk van deze 25 kerkgebouwen. De foto’s zijn door Dick Valentijn gemaakt en die is er in geslaagd om, met gebruik van veelal bladzijdegrote foto’s, de karakteristieke sfeer van elk gebouw op te roepen.
Het boek heeft als titel ‘Een lust voor het oog’ en de selectie van kerkgebouwen berust, naast de historische betekenis, dan ook sterk op het bijzondere interieur van elk van deze kerken. Er moest wat te zien zijn.
Dit alles geeft een divers maar prachtig beeld van totaal verschillende Haagse kerkgebouwen. Naast de gebouwen van onderscheidende christelijke geloofsrichtingen zijn in dit boek ook een synagoge en een moskee opgenomen.
Onder de 23 christelijke kerkgebouwen komen de verschillende kerken van de parochie Maria Sterre der Zee ruim aan bod. Te weten: de H. Jacobus de Meerdere (Parkstraat), de H. Paschalis Baylon (Wassenaarseweg), de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen (Elandstraat), de H. Martha (Hoefkade), de H. Theresia van Avila (Westeinde) en de H. Antonius Abt (Scheveningseweg), met als kleine toegift de Lourdeskapel aan de Berkenbosch Blokstraat.
Het boek is te koop in de boekhandel maar u kunt het ook direct bij Uitgeverij Verloren bestellen. De prijs blijft gelijk, want deze rekent hiervoor geen verzendkosten.
Een lust voor het oog, B. Koopmans en D. Valentijn; publicatie in de VOM-reeks van de gemeente Den Haag, 2021, nummer 1; Uitgeverij Verloren, Torenlaan 25, 1211 JA Hilversum, www.verloren.nl; formaat: 25 bij 32,5 cm, 372 pag., harde kaft, ISBN 978-90-87049-08-9, prijs: € 39,95