Vacature kerkmusicus

ADVERTENTIE

Wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de huidige kerkmusicus zoekt de parochie Maria Sterre der Zee te Den Haag voor de geloofsgemeenschap H. Jacobus de Meerdere een

                                                                         KERKMUSICUS M/V

De kerkmusicus geeft als organist/dirigent leiding aan de Gregoriaanse schola, het gemengd koor Cantemus Domino en de Sint Jacobuscantorij.

De kerk H. Jacobus de Meerdere is een rijksmonument en beschikt over twee orgels. Er is een lange en rijke muzikale traditie. Cantemus Domino is opgericht in 1890 en kent een breed repertoire van vierstemmige missen en motetten met orgelbegeleiding en a capella en incidenteel met solisten en instrumentaal ensemble.

De kerkmusicus heeft een afgeronde professionele opleiding en aantoonbare ervaring als dirigent en organist en heeft kennis van stempedagogiek.

Hij heeft kennis van en ervaring met Gregoriaans in de liturgie en leidinggevende capaciteiten.

De kerkmusicus is betrokken bij het kerkelijk leven met kennis van en waardering voor de liturgie van de rooms-katholieke Kerk.

Wij bieden de kans om bij te dragen aan het uitvoeren en ontwikkelen van de traditie van de Latijnse en Nederlandstalige liturgie en om met grote regelmaat een breed repertoire aan missen en motetten uit te voeren.

Het betreft een aanstelling voor 7 uur per week.

Voor het uitgebreide functieprofiel klik hier.

Informatie en reactie (binnen 3 weken na deze publicatie) bij Joost Happel, voorzitter van de sollicitatiecommissie: joost.happel@gmail.com of 06 536 74 014