Uitvaart Willemien Sormani

Willemien Sormani, tweede van links, tijdens de seniorenvakantie in 2012

Donderdag 7 mei 2020 is, in de woorden van haar kinderen, Willemien Sormani rustig uit het leven gegleden en vredig gaan hemelen. ‘Je bent niet meer daar waar je was’, schrijven zij op de rouwkaart, ‘maar overal waar wij zijn.’

Geboren op 23 mei 1918 bereikte Wilhelmina Hendrika Maria Sormani-Lamers, roepnaam Willemien, bijna de leeftijd van 102 jaar.  Een flinke vrouw die pas naar zorgcentrum Chateau aan de Kanaalweg verhuisde toen het zelfstandig wonen in haar flat aan de Scheveningseweg haar echt teveel werd.

Willemien was gehecht aan de kerk en de gemeenschap van de Antonius Abt. Zonder aarzeling mengde zij zich begin jaren tachtig in de discussie over al dan niet verkoop van het kerkgebouw. Het zal niet verbazen dat zij mordicus tegen verkoop was. Nadat er een comité tot kerkbehoud was opgericht haalde de familie Lamers, net als veel andere parochianen, waardevolle voorwerpen van zolder en leverde die in voor de jaarlijkse veilingen. Jaren later kon zij nog geamuseerd vertellen dat haar man thuiskwam met een perzisch tapijtje – dat zij juist voor de veiling had ingebracht.

In de zomer van 2012 ging zij met de seniorenreis van de Antonius Abt mee naar Hotel Brinkzicht in Vledder, waar zij volop deelnam aan de activiteiten en zich ‘s avonds een flinke borrel liet inschenken.

Het afscheid en de bijzetting in het familiegraf vinden plaats op donderdag 14 mei, 14:00 uur, op begraafplaats Sint Petrus Banden. Voorganger is pastoor Dolf Langerhuizen. Wegens de geldende maatregelen in verband met het coronavirus is het een bijeenkomst in besloten kring.