Uitvaart Joop Geelen

Joop Geelen, met naast zich Hans Bode, in juni 2016 tijdens een uitstapje van de Lidwinagroep

In de kerstnacht 2020 is Joop Geelen na een kort ziekbed overleden.

Joop was gehecht aan de kerk en de gemeenschap van de Antonius Abt. Wat was hij blij toen hij een aantal jaren geleden een aanleunwoning kon bemachtigen bij Huize Royal aan de Scheveningseweg en van Mariahoeve kon verhuizen naar Scheveningen. Joop was een trouw lid van de Vrienden van de Abt en ontving met plezier bezoekers in de kerk tijdens de tweewekelijkse openingsuren voor bezichtiging.

De ouderdom kwam ook bij Joop met gebreken. De auto maakte plaats voor een scootmobiel waar hij de laatste tijd ook mee naar de kerk kwam. Na een ziekenhuisopname en een korte revalidatie in Mechropa verhuisde hij naar Royal Rustiek aan de Rusthoekstraat. Daar bleek begin december dat hij besmet was met het coronavirus.

De uitvaartplechtigheid is een viering van Woord en Gebed en vindt plaats op woensdag 30 december 2020 om 14:00 uur in de Antonius Abt. Pastoraal werker Els Geelen, zijn dochter, gaat voor samen met haar Westlandse collega priester Max Kwee. De zang wordt verzorgd door enkele dames van een Westlands koor waarvan Els lid is.

De begrafenis is om 15.30 uur op begraafplaats Sint Petrus Banden.