Op een prachtige nazomerdag, maandag 16 oktober 2017, organiseerde de Lidwinagroep voor ouderen- en ziekenbezoek voor 40 personen van de geloofsgemeenschap H. Antonius Abt een lunch in restaurant De Dagvisser aan de Scheveningse binnenhaven. Het mooie weer lokte veel mensen, ook met kinderen want het was herfstvakantie, naar strand en zee zodat het gezellig druk was.
Op de afgesproken tijd, half een, waren we compleet en kregen de eerste gang van een verrassingsmenu geserveerd: romige vissoep. Heerlijk. De tweede gang, op de huid gebakken zalm, ook verrukkelijk, riep bij menigeen vragen op over een onderdeel van de garnituur: kleine witte bolletjes met een enkele groene en een enkele oranje ertussen. Quinoa dachten de meesten, Andesgraan, maar het bleek parelcouscous te zijn. Niet iedereen kon het waarderen als vervanger van de vertrouwde aardappel.
Tijdens de maaltijd was er ruim gelegenheid om de laatste nieuwtjes uit te wisselen of kennis te maken met een onbekende gast aan tafel. Want velen kennen elkaar van gezicht maar niet elkaars naam. Het dessert werd opgediend: laagjescake met Malagaroomijs en een tuile, een hele dunne chocoladekattetong, met amandelsnippertjes. Kijk naar Heel Holland Bakt en je weet het.
De lunch, zeg maar diner want menigeen kondigde aan ’s avonds aan een boterham genoeg te hebben, werd afgesloten met koffie of thee naar wens. De éminence grise van het gezelschap, onze meneer Nijhout, sprak namens alle gasten een dankwoord. Terecht.
Nelly Oosthoek
Fotoreportage