Generatoren voor Oekraïne

In het vorige nummer van Stella Maris heeft u kunnen lezen over de hulp die onze parochie wil geven aan een parochie in Oekraïne. Daarin stond o.a. dat nu wordt gevraagd om generatoren, vanwege bombardementen op elektriciteitscentrales. Een generator is een apparaat dat door middel van een verbrandingsmotor en een dynamo elektriciteit opwekt, net als in een auto met een benzine- of dieselmotor. In oktober willen wij als eerste actie voor de parochie in Oekraïne geld inzamelen voor deze apparaten. We hebben een type op het oog dat ongeveer €700 kost. Het streven is om aan het eind van de maand oktober er vijf te kunnen doneren. 

Deze generatoren zullen in veldziekenhuizen en in gewone ziekenhuizen worden gebruikt.

  1. Gewonde soldaten worden in eerste instantie ter plekke geholpen in een veldziekenhuis. Deze ziekenhuizen hebben vaak geen aansluiting op het elektriciteitsnetwerk en elektriciteit kan dan mede door een generator worden geproduceerd. Het is essentieel om deze ziekenhuizen draaiende te houden
  2. Veel bombardementen door de Russische troepen zijn gericht op de energie infrastructuur in Oekraïne. Daardoor krijgen veel belangrijke objecten geen elektriciteit meer. Een ziekenhuis moet altijd beschikken over elektriciteit. Onze generatoren zullen naar een of meerdere ziekenhuizen gaan waar de elektriciteitsvoorziening niet meer goed werkt.

U kunt doneren op het IBAN nummer van onze parochie: NL60 RABO 0301 0505 03 t.n.v. RK Parochie Maria Sterre der Zee, onder vermelding van ‘Oekraïne’. 

Van harte bedankt voor uw gift.

Alena Boer, Sacha van Rooijen, Dolf Langerhuizen en Michiel Timmerman