Ik neem u even mee op “reis”. Eén dagje uit het leven van het Willibrord Zomerkamp. Stelt u zich eens voor: u zit op de basisschool en zojuist is de zomervakantie begonnen. Zes vrije weken in het vooruitzicht. Zes weken niet naar school. Voor velen een wens, maar niet voor iedereen. Wat ga je die zes weken in de drukke binnenstad van Den Haag doen? Waar vind je de uitdaging, de rust, het plezier van spelen met je leeftijdgenoten? Gelukkig organiseert de parochie het Willibrord Zomerkamp! Een hele week uit die sleur. Een hele week uit die drukte van de stad. De vrije natuur in, naar het prachtige Drenthe.

Dit is de droomwens van menig van onze jeugdige parochianen. Bijna een hele week met leeftijdgenoten naar Dwingeloo en daar veel plezier beleven. Spelen met elkaar, sporten, plezier hebben, eten en slapen.

Het thema van dit jaar luidt: “#Doeslief”. Dagelijks nemen de deelnemers van het Willibrord Zomerkamp het tegen elkaar op in challenges, die gebaseerd zijn op de werken van Barmhartigheid.

ledere dag beginnen we met het dagthema. Onze geestelijke verzorger, pater Wang, spreekt aan de hand van een bijbelverhaal met de kinderen over wat dat voor hen kan betekenen. Daarna vermaken de kinderen zich de rest van de dag met sport en spel, welke begeleid worden door een sterk op elkaar ingespeeld team van vrijwilligers. Natuurlijk wordt de innerlijke mens niet vergeten. De keukenstaf zorgt dagelijks voor ontbijt, lunch en een zeer gevarieerd aanbod van diners.

Na het avondeten volgen uiteraard de corvee-taken, die door de kinderen ook verzorgd worden: afwassen, schoonmaken, spullen opruimen en slaapkamers op orde houden. Eén groepje (iedere dag wisselend) bereidt de dagsluiting voor, welke vlak voor het slapen gaan plaatsvindt onder leiding van pater Wang. Zodra de dagsluiting eindigt, gaan de kinderen zich klaarmaken om te gaan slapen. De Nachtwacht zorgt ervoor dat dit alles goed verloopt, de kinderen ook echt van de nachtrust kunnen genieten en er zijn als dit nodig mocht blijken.

Zomaar een dagje uit het leven van een Willibrord Zomerkamp-ganger.
U begrijpt dat dit Willibrord Zomerkamp niet plaats kan vinden zónder uw (financiële) hulp. Veel van onze deelnemers zouden niet mee kunnen gaan als wij de eigen bijdrage voor de ouder(s) niet laag houden. De werkelijke kosten voor iedere deelnemer ligt vele malen hoger dan het inschrijfgeld hoog (laag) is.

Gunt u onze parochiekinderen ook zo’n leuk Zomerkamp? Sponsor dan een kind en maak uw bijdrage over naar NL62 INGB 0003 0812 73 onder vermelding van “Ik sponsor een kind”. De deelnemende kinderen zullen u echt héél dankbaar zijn.

Gerard van Dommelen, lid team vrijwilligers