Vanaf september 2016 start vanuit het bisdom Rotterdam een huwelijksvoorbereidingscursus. Deze cursus is geen vervanging van de huwelijksvoorbereiding in onze parochie, maar een  nuttige en vooral praktische aanvulling ervan:
“Deze Premarriage en Marriage Course zijn bedoeld voor alle aanstaande echtparen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. Tijdens de cursus ga je, in een ontspannen sfeer, met zijn tweeën, in gesprek over wat echt belangrijk is voor je relatie, en je verwachtingen voor de toekomst. De cursus is herkenbaar, eerlijk en opbouwend – en met een flinke scheut humor.”
PMC_fotoDe cursus behandelt praktische onderwerpen die in je huwelijk een belangrijke rol gaan spelen: Communicatie: praten en luisteren. Toewijding: tijd voor elkaar nemen. Gezonde familierelaties: omgaan met ouders en schoonouders. Conflicten oplossen: omgaan met boosheid, elkaars verschillen ontdekken, en elkaar vergeven. Liefde in actie: de vijf talen van de liefde. Liefde levendig houden: vriendschap en seksualiteit. Gedeelde doelen en waarden: gelijkwaardigheid en verbondenheid.
Elke cursusavond begint met een sfeervolle 3-gangenmaaltijd, met zijn tweeën aan een eigen tafel. Na het eten ga je aan de slag met het thema van de avond. Na een kort, inspirerend verhaal praat je er als paar onderling over door. Geen vraag is te gek om te stellen… en om serieus te bespreken. Het cursusmateriaal helpt daarbij. Alles wat wordt besproken blijft onder elkaar.
De cursus wordt gegeven door Gaby en Bert Buirma, ervaren cursusleiders uit het Bisdom Utrecht.
 
 
Premarriage Course
Deze cursus
is voor aanstaande echtparen die niet, of maximaal een half jaar, samenwonen. De cursus wordt gegeven in 5 avonden. De eerste cursus wordt gepland vanaf begin 2017. De kosten bedragen € 160 per echtpaar. Na aanmelding ontvang je meer informatie over de cursussen in 2017.
Marriage Course
Deze cursus
is voor aanstaande echtparen die langer dan een half jaar samenwonen. De praktijk leert dat de Marriage Course het beste aansluit bij hun ervaring en behoeften. Deze cursus wordt gegeven in 7 avonden. Van september tot november 2016 wordt al de eerste Marriage Course voor aanstaande echtparen gegeven. De kosten bedragen € 200 per echtpaar.
Data marriage course: 11 en 18 september; 2, 16, 30 oktober en 13 en 20 november
Tijd: 17:30 – 21:00 uur
Locatie: Vronesteyn, Park Vronesteyn 14, 2271 HS Voorburg
Aanmelden: via deze link
Let op:

  • Het cursusbedrag is inclusief cursusmateriaal, welkomstdrankje en 3-gangenmenu aan het begin van elke avond, koffie, thee, etc. Mocht het bedrag een beletsel vormen om aan een cursus deel te nemen dan kunt u dit aangeven bij uw aanmelding. Na aanmelding ontvangt u meer informatie.
  • Meld u als aanstaand echtpaar ook zo snel mogelijk aan voor de parochiële huwelijksvoorbereiding, waaronder de voorbereiding van de kerkelijke viering, als u dat niet al had gedaan. Dit kan via parochiesecretariaat@rkdenhaag.nl of 070 820 98 66