Begin 2016 heeft de Stichting Culturele Vrienden van de H. Jacobus de Meerdere het wijwatervat achter in de kerk laten restaureren. Wat echter ontbrak was een centraal sculptuur. Dit wijwaterbekken stond oorspronkelijk in de Vondelkerk te Amsterdam en is gemaakt door het atelier van Pierre Cuypers. De nis bevatte oorspronkelijk een beeld van Johannes de Doper. Dit beeld is in de loop der jaren verloren gegaan waardoor een leegte ontstond.

Zoektocht

Hierdoor ontstond een reden voor de Stichting om op zoek te gaan naar een passende invulling voor de lege ruimte boven het wijwaterbekken. Het bestuurslid Fred Klomp heeft contact gezocht met de bekende beeldhouwster Tineke Nusink. Zij zijn samen tot een fantastisch ontwerp gekomen voor een bronzen sculptuur. Hierin komen de symbolen van de doop, het Lam Gods, Johannes de Doper en Jacobus de Meerdere volledig tot hun recht.
Nu, in 2017, is de sculptuur klaar en met Pasen in de opstand van het wijwaterbekken geplaatst. Dit resultaat zal eenieder zeer aanspreken. Het is een prachtige beeltenis, passend in de moderne tijd, zeer harmoniërend in het interieur en een ware verrijking voor het kerkgebouw.
Op zondag 14 mei na de hoogmis van 10.15 uur zal parochievicaris Ad van der Helm deze sculptuur inzegenen.

sculptuur
wijwatervat sculptuur