Om het jaar doet het kinder- en jeugdkoor van de Geloofsgemeenschap Ignatius mee met de landelijke schoenendoosactie Actie4Kids* van GAiN (Global Aid Network) en Stichting De Samaritaan. Dit jaar doen we dit tussen 21 oktober en 18 november. Na de gezinsviering op 18 november mogen alle kinderen en hun ouders meehelpen om de schoenendozen te versieren en te vullen met schoolspulletjes, speelgoed en toiletartikelen voor kinderen in nood in Afrika en Oost-Europa. In 2018 gaan de gevulde schoenendozen naar Zambia, Sierra Leone, Togo, Servië, Roemenië en vluchtelingenkampen op Lesbos.
Om zoveel mogelijk dozen te vullen hebben wij uw hulp nodig. Denk bijvoorbeeld aan:

Schoolspullen: schriften, pennen, (kleur)potloden, schrijfblok, gummetje, puntenslijper, etui, liniaal, kleurboek, draagtas
Toiletartikelen: zeep, tandpasta, tandenborstel, haarspullen, kam, borstel, toilettasje, kunststof beker, sieraden, T-shirt, petje
Klein speelgoed: knuffel, pop, auto, balletje, puzzeltje, knikkers, springtouw, bellenblaas, muziekinstrument, speelkaarten, enz.
Wat mag niet mee? shampoo (gaat lekken!), stiften, klei of lijm (droogt snel uit), snoep of ander eten, oorlogsspeelgoed, speelgoed met batterijen.
U kunt deze spullen inleveren tot 18 november in de Elandstraatkerk/Da Costatstraat 46 of tijdens de viering op 18 november.
Of u kunt zelf een doos versieren en vullen. Geef dan aan of het voor een jongen of een meisje is en voor welke leeftijd: 2-4 jaar, 5-9 jaar of 10-14 jaar.
Een bijdrage in de transportkosten is ook welkom. Hiervoor wordt op 18 november een collecte houden, als onderdeel van de PCI-collecte ter gelegenheid van de Werelddag van de Armen.
Namens de gezinsmiswerkgroep en de kinderen van het kinder- en jeugdkoor willen wij u alvast bedanken voor uw steun. We hopen veel kinderen blij te kunnen maken.
* Tip: Zie ook www.actie4kids.nl voor meer informatie over de actie en foto’s van het uitdelen van de schoenendozen in andere jaren.