Om het jaar doet het kinder- en jeugdkoor van de Elandstraatkerk mee met de landelijke schoenendoosactie Actie4Kids* van Stichting De Samaritaan. Na de gezinsviering op 20 november mogen alle kinderen en hun ouders meehelpen om zoveel mogelijk lege schoenendozen te versieren en te vullen met schoolspulletjes, speelgoed en toiletartikelen voor kinderen in nood. In 2016 gaan de gevulde schoenendozen naar Sierra Leone, Togo, Pakistan, Roemenië en vluchtelingenkampen in Griekenland.
Wilt u ook een kind blij maken met een prachtig cadeau?
Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen:
• Zelf een doos versieren en vullen (zie hieronder)
• Artikelen van het verlanglijstje meenemen naar de viering op zondag 20 november of vóór 20 november afgeven op het parochiecentrum (op zondag of door de week tussen 10.00 en 12.00)
• Financiële ondersteuning, het versturen van alle dozen is kostbaar (op zondag 20 november houden de kinderen van het kinder- en jeugdkoor een extra collecte hiervoor)
ZELF EEN DOOS MAKEN?
1) Versier een lege schoenendoos (geen laars- of schaatsdozen).
2) Bedenk of het een doos is voor een jongen of een meisje en voor welke leeftijd: 2 – 4 jaar, 5 – 9 jaar of 10 – 14 jaar. Schrijf dit duidelijk op en plak het boven op de doos.
3) Vul de doos met spullen die op het verlanglijstje staan. GEEN snoep of ander eten in de doos doen.
4) De doos niet dichtplakken, maar er een (post)elastiek omheen doen.
5) Inleveren op zondag 20 november tijdens de gezinsviering in de Elandstraatkerk.
Verlanglijst
Schoolspullen: schriften, pennen, potloden, schrijfblok, gummetje, puntenslijper, etui, liniaal, kleurboek enz.
Klein speelgoed: knuffel, pop, auto, balletje, puzzeltje, knikkers, springtouw enz. (geen oorlogsspeelgoed en geen speelgoed met batterijen)
Toiletartikelen: zeep, shampoo, tandpasta, tandenborstel, haarspelden, kam of borstel, washandje, toilettasje, beker, enz.
Namens de gezinsmiswerkgroep en de kinderen van het kinder- en jeugdkoor willen wij u alvast bedanken voor uw medewerking! We hopen veel kinderen blij te kunnen maken.
schoenendoos-foto-2actie4kids-groepsfoto-afrikaschoenendoos-foto-2
Tip: Zie ook www.actie4kids.nl of www.facebook.com/actie4kids voor meer informatie over de actie, filmpjes en verhalen van kinderen in nood die een schoenendoos ontvangen hebben.