Het katholieke radiostation Radio Maria organiseert op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei de Mariathon, een tweedaagse marathonuitzending. Tijdens de uitzendingen worden luisteraars opgeroepen tot steun.
Het thema van dit jaar is ‘Wereldwijd tot zegen’. In meer dan 70 landen heeft Radio Maria een radiostation. “Het is indrukwekkend om te zien voor hoeveel mensen Radio Maria wereldwijd een steun is in het geloof. Met deze Mariathon willen we aangeven hoe belangrijk het is om Radio Maria financieel te ondersteunen zodat het blijvend tot zegen kan zijn” aldus pater Elias, programmadirecteur van Radio Maria Nederland.
Gedurende de twee dagen kunnen luisteraars tussen 06.30 en 22.30 uur bellen naar een telefoonpanel om hun donatie toe te zeggen.
Op de radio is een gevarieerd programma waarin het internationale karakter van Radio Maria doorklinkt. Een aantal projecten krijgt speciale aandacht. Zo lanceerde de wereldfamilie van Radio Maria afgelopen jaar een Arabisch sprekend radiostation. “Juist in deze tijd die wordt gekenmerkt door crisis, oorlog, dood en vervolging van christenen in het Midden-Oosten wil de Wereldfamilie van Radio Maria haar solidariteit met de Arabisch sprekende christenen benadrukken” vertelt priester Georges Salloum, programmadirecteur van het Arabische station.
banner_mariathon_2016