Minister-president Mark Rutte in gesprek met o.a. pastoor Dolf Langerhuizen en parochievicaris Ad van der Helm (foto: ANP)

Minister-president Mark Rutte heeft vandaag, 8 april 2020, een bezoek gebracht aan de H. Jacobus en gesproken met pastoor Dolf Langerhuizen en parochievicaris Ad van der Helm. Rutte kwam op uitnodiging van de HGK (Haagse Gemeenschap van Kerken) en wilde ook ons een hart onder de riem steken in deze tijd. De minister-president is door de kerk geleid, heeft een kaarsje opgestoken en er is een uur met elkaar gesproken in de pastorie. We hebben verteld over de zorgen en angsten onder onze parochianen en dat het contact wordt gemist. Hij vroeg o.a. aan ons als parochie hoe wij omgaan met alle Corona-maatregelen en was oprecht geïnteresseerd in onze aanpak met ons crisisteam. Het was een mooi gesprek. 

Minister-president Mark Rutte staat stil bij een zojuist opgestoken kaars in de H. Jacobus de Meerdere (foto: ANP)
Minister-president Mark Rutte steekt een kaarsje op in de H. Jacobus de Meerdere (foto: ANP)
Minister-president Mark Rutte met pastoor Dolf Langerhuizen, parochievicaris Ad van der Helm en een delegatie van de Haagse Gemeenschap van Kerken in de tuin van de H. Jacobus de Meerdere (Foto: Nia Palli)