Op zondagmiddag 4 juni om 15:00 uur is er weer een benefietconcert ten bate van het orgelrestauratiefonds in de H. Antonius Abtkerk aan de Scheveningseweg 235, 2584AA Scheveningen.

Wim Voogd en Patrick Hopper spelen een quatre-mains programma met o.a. werken van Bach, Mozart, Schubert, Fauré en Ravel. Beiden zijn als organist/dirigent verbonden aan de H. Antonius Abtkerk.

Het concert duurt ongeveer een uur. Toegang is gratis met na afloop een deurcollecte.

Het bijna 100 jaar oude Vermeulenorgel in de H. Antonius Abtkerk is toe aan een grondige schoonmaak- en reparatiebeurt. Het orgel werd in 1927 gebouwd door Fa Jos Vermeulen uit Alkmaar, als pneumatisch instrument met 39 stemmen uit 3 klavieren en pedaal. 

In de loop van de jaren werd er door verschillende orgelbouwers aan het orgel gewerkt en gewijzigd. In 2002 werd de (oorspronkelijk pneumatische) tractuur van het orgel door Fa Pels & van Leeuwen uit ‘s-Hertogenbosch veranderd in een elektro-pneumatische tractuur. Daarbij werden ook enkele wijzigingen in de dispositie aangebracht, werd het opnieuw geïntoneerd en voorzien van een Setzer-installatie die snelle registerwisselingen mogelijk maakt. 

Meer informatie over het Vermeulenorgel vindt u hier