Traditiegetrouw was op zondag 23 juni, op het Hoogfeest van het Allerheiligst Lichaam en Bloed van Christus, de Heilige Mis van 10.15 uur speciaal opgedragen bij gelegenheid van de zesde verjaardag van de pauskeuze van paus Franciscus. Paus Franciscus, geboren als Jorge Mario Bergoglio, werd op 13 maart 2013 gekozen tot 265ste opvolger van de Heilige Apostel Petrus. In eerdere jaren werd de Pauskeuze gevierd op een zondag in de buurt van de echte datum van de pauskeuze. Maar sinds enige jaren is dit vast gezet op een zondag eind juni of begin juli.

Foto: Frank Voncken

Bijzonder feestelijke Hoogmis

De Pauskeuze mis is een bijzonder feestelijke Hoogmis, waarbij Dr. Willem Jacobus kardinaal Eijk de hoofdcelebrant was en waarbij de pauselijke nuntius in Nederland, Mgr Aldo Cavalli en leden van het Nederlandse episcopaat concelebreerde. De koren Cantemus Domino en Gli Ucelli hebben, met medewerking van vier koperblazers en een paukenist, deze Hoogmis opgeluisterd met de Missa Sine Nomine van H. Strategier en de Marche Pontificale van Ch. Gounod. Dirigent is Richard Ram; organist Carel Cames van Batenburg.

Foto: Frank Voncken

Heel speciaal en welkom dit jaar was het gilde van Salvator Mundi uit Oeffelt die een prominente rol innam in deze plechtigheid. Als u meer wilt weten over dit gilde dan kunt u hier kijken.

Foto: Frank Voncken

Verbondenheid met de Wereldkerk.

Met deze jaarlijkse viering van de Pauskeuze  wordt naast de dankbaarheid voor onze  huidige paus Franciscus ook de verbondenheid met de Wereldkerk tot uitdrukking gebracht.

Foto: Frank Voncken

Katholiekleven.nl heeft deze eucharistieviering live uitgezonden via YouTube, een unicum in onze kerk maar zeker niet de laatste keer!