Kaars ontsteken tijdens Avond van Martelaren

Met een volle bus parochianen arriveerden we vrijdag jl. voor de St. Nicolaaskerk in Amsterdam om daar met heel ons hart deel te nemen aan de Avond van de Martelaren. Deze avond wordt jaarlijks georganiseerd door Kerk in Nood op de vrijdag voor Palmzondag. Na de Heilige Mis is de gebedsviering, waarin de vervolgde en omgekomen christenen in de wereld worden herdacht.
Lees hier het verslag onze parochiaan dhr. Van der Horde.

Medeleven en betrokkenheid

Ook dit jaar weer waren vele bisschoppen aanwezig. Na de eucharistieviering volgden er tijdens de gebedsviering indringende verhalen over omgekomen christenen in Congo, Jemen, Frankrijk en Egypte. Tussen deze getuigenissen door werd de Kruisweg gebeden en konden de aanwezigen hun medeleven betuigen door een brandend kaarsje naar voren te brengen. Lange rijen mensen getuigden op deze wijze van hun betrokkenheid bij deze medechristenen, die dit jaar op zo wrede wijze het leven lieten.

‘Je kunt hier eigenlijk niet wegblijven’

Het was voor ons belangrijk hier aanwezig te zijn.  Wij wilden hier in de hoofdstad van ons land, als katholieken deze eigentijdse martelaren gedenken en laten zien dat het ons aangaat. ‘Je kunt hier eigenlijk niet wegblijven’, zei een van onze deelnemers. Zichtbaar onder de indruk zochten de parochianen na afloop de bus weer op. Parochievicaris Van der Helm bracht de gevoelens van die avond nog eens tot uitdrukking in zijn slotgebed.
LO
 
Hieronder enkele foto’s van de website van Kerk in Nood: