Van oudsher is er een goede band tussen onze geloofsgemeenschap en de Abdij Sint Benedictusberg te Vaals. Deze band wordt mede in stand gehouden door de retraite die een aantal van onze acolieten hier jaarlijks houden. We kregen het verzoek onderstaande aankondiging onder de aandacht te brengen.

Je bent op een moment in je leven aangekomen dat de vraag in je opkomt: wat wil ik met mijn leven doen? Je bent een man die bidt, die durft te zoeken naar de wil van God en niet bang is voor de talenten en de mogelijkheden die Hij in je ziet. We bieden je de unieke kans om intensief een weekeinde met ons mee te leven. Je deelt in ons gebed, in onze stilte, ons werk, onze ontspanning en onze (uitstekende) maaltijden. Je mag ons kritische vragen stellen en we willen jou graag met onze ervaring helpen de vreugde van een leven met God te ontdekken. Je leest het al in onze woorden: we zijn toegewijd, serieus maar niet zonder een glimpje zelfspot. Wat we zijn? Broeders die leven onder de regel van de Heilige Benedictus en een geestelijk vader. Monniken in de een en twintigste eeuw geworteld in een geestelijke traditie die de eeuwen overspant.

We hebben geen vooropgezet doel, anders dan jou te ontmoeten in de Geest van de Heer. We hopen dat die ontmoeting je goed doet en je helpt bij het vinden van jouw weg. Misschien ontdek je dat ons leven jou aanspreekt. Dat vinden we prima natuurlijk.
Aankomst: vrijdag 23 augustus tussen 15.00 en 17.00 uur
Vertrek: zondag 25 augustus rond 15.00 uur
Waar: In de abdij Sint Benedictusberg te Vaals
Aanmelden en informatie: orientatie@benedictusberg.nl.

Als je je aanmeldt, graag je naam, je adres, je leeftijd en je motivatie. Welkom in het hoogst gelegen klooster in Nederland: dus kom, klim en … kijk!