Het is inmiddels een goede traditie dat de kerk van de H. Jacobus meedoet aan de Open Monumentendagen. Immers, het gebouw is een rijksmonument en heeft in het verleden de nodige subsidies mogen ontvangen voor onderhoud en herstel. Zodoende kunnen we wat terugdoen aan de gemeenschap. Wellicht ook raken bezoekers geïnspireerd door het gebouw of onze geloofsgemeenschap om (weer) contact met God te zoeken.
De Open Monumentendagen zijn dit jaar op 10 en 11 september en kennen dit jaar als thema Iconen en Symbolen. Met dit thema is er aandacht voor beelden en tekens met een bijzondere betekenis en het hoeft geen betoog dat onze kerk wat dat betreft heel veel te bieden heeft! Ook al komt U min of meer regelmatig bij ons in de kerk, allicht is U nog veel te vertellen over de achtergronden, de architectuur of de herkomst van de diverse beelden en iconen. U bent daarom van harte uitgenodigd om langs te komen. Op beide dagen zullen er rondleidingen gegeven worden en is er een speciale tentoonstelling van paramenten.

  • Zaterdag 10 september 11:00-16.00 uur. Jos Laus zal twee orgelconcerten geven, één om 13:00 uur en één om 14:15 uur.
  • Zondag 11 september 13.30-16.00 uur.

Voor de goede gang van zaken hebben wij ons inmiddels verzekerd van een keur aan vrijwilligers; mocht U desondanks nog een bijdrage willen leveren, dan kunt U altijd nog contact opnemen met de Beheercommissie,
J.L.M. van der Lubbe, voorzitter Beheercommissie
E: beheercommissie.jacobus@rkdenhaag.nl