Onthulling panelen “De Engel van Portugal” in Marlotkerk

De viering van Maria ten Hemelopneming had dit jaar in Marlot een extra feestelijk tintje. De viering werd goed bezocht door Nederlandstalige parochianen, ook uit de voormalige Engelbewaarderskerk, maar ook door leden van de Portugeestalige gemeenschap.

 

Aan het eind van de viering werd door pastoor Dolf Langerhuizen uitleg gegeven over het te onthullen schilderij van de Engel van Portugal (geschilderd door Adriaan van der Plas). Omdat de Portugeestaligen het verhaal van de Engel van Portugal heel goed kennen, kon pastor Jan Eijken in het Portugees de toelichting beperken tot de historie van het schilderij in onze parochie. Door het trekken aan twee touwen werd het tweeluik door pastoor Langerhuizen en pastor Eijken onthuld.

Het schilderij uit de voormalige Engelbewaarderskerk (Brandtstraat) heeft na een restauratie en jaren opslag op deze wijze een mooie en passende plaats gekregen in de kerk Onbevlekt Hart van Maria van onze parochie, met andere woorden toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van Fatima.Na afloop was er een zeer gezellige samenkomst in de tuin van de kerk.