Bijna tweeëneenhalf jaar geleden hebben we uitgebreid gevierd dat onze organist en dirigent Jos Laus 25 jaar aan deze gemeenschap verbonden was en al 50 jaar actief in zijn beroep. Dit gebeurde in de wetenschap dat hij kort daarop ook met pensioen zou gaan. De zoektocht naar een opvolger was al begonnen. Deze zoektocht heeft langer geduurd dan was voorzien: kerkmusici die vertrouwd zijn met de katholieke eredienst liggen niet meer voor het oprapen. Door diverse tegenslagen vielen verschillende kandidaten af en moest aan Jos gevraagd worden of hij bereid was om nog een paar maanden in functie te blijven. Hij heeft daarin toegestemd en was zodoende nog steeds werkzaam toen de uitbraak van de corona-pandemie de situatie verder compliceerde: samenkomsten waren uit den boze en alle kooractiviteiten werden stilgelegd.
Pas sinds de restricties geleidelijk werden versoepeld kon de werving worden hervat. Inmiddels is er een opvolger gevonden: per 1 november is mevrouw Susanne Veerman aangesteld. Zij is een dame die onze gemeenschap nog een groot aantal jaren van dienst kan zijn, en toch op beide deelgebieden over een indrukwekkende staat van dienst beschikt. Zij heeft in Amsterdam al geruime tijd een RK kerkkoor geleid. Ons eigen koor Cantemus Domino heeft al met haar kennis kunnen maken, en is erg blij met haar komst.

De wegen van het koor en Jos Laus zullen dus binnenkort gaan scheiden: het is het einde van een tijdperk. We zijn hem dankbaar voor het vele dat hij de loop der jaren voor onze gemeenschap heeft gedaan.