Op zondag 7 mei vond voor de eerste maal een Evensong plaats in de Jacobus de Meerdere kerk. Naast de leden van de New Choral Singer waren er enkele tientallen bezoekers die benieuwd waren naar wat ze te horen kregen.

Bij de opening schreden de leden gekleed in blauwe toog en superplie door het middenpad naar voren. Freek Elbers, dirigent van The New Choral Singers, legde uit wat een Choral Evensong is. Binnen de katholieke kerk is de Evensong te vergelijken met de Vespers. Deze kent een vaste volgorde die elke dag hetzelfde terugkeert. Zo komen elke maand alle 150 psalmen aan de beurt. Pastoor Dolf Langerhuizen vervulde de rol van ‘Minister’. Daarnaast konden de bezoekers de Hymns meezingen.

De zang was uitstekend verzorgd. Het was muisstil in de kerk en de aanwezigen lieten tekst en muziek tot zich doordringen. Een indrukwekkende ervaring. Aan het eind van de Evensong werd de National Anthem (volkslied) gezongen in verband met de kroning van King Charles die de dag ervoor had plaatsgevonden.

De Evensong is voor onze parochie een prachtige muzikale aanwinst!
Bent u benieuwd geworden? De volgende Evensongs zijn op zondag 17 September en 26 November. Aanvang 16:00. Wees welkom in de Jacobus de Meerdere kerk.

Uit de Stella Maris van juli-augustus