Spectaculaire opening Mariatentoonstelling in Elandstraatkerk!
Marialiefhebbers opgelet! Op 1 mei wordt de tentoonstelling over Maria, georganiseerd door pastoor Langerhuizen en enkele parochianen, aansluitend op de eucharistieviering van 11:00 uur in de Elandstraatkerk feestelijk geopend. En dat gebeurt niet zomaar! Een échte Maria opent, na handeling van een van onze gemeentebestuurders, de tentoonstelling op spectaculaire wijze! Hoe precies, dat houden we nog even geheim.. maar het wordt een prachtig moment!
Tot nu toe namen 25 professionele kunstenaars en 25 amateurs de uitdaging aan om een eigentijdse Maria te vervaardigen. En het aantal loopt alleen nog maar op.. Naast schilderijen en iconen wordt Maria ook in beelden, grafiek en toegepaste kunst geportretteerd.
De werken zijn van 1 tot en met 22 mei iedere dinsdag, donderdag en zondag van 12:00 tot 14:00 uur op de bovengalerij  van de Elandstraatkerk te bewonderen. Entree is gratis. Er kan tevens een kaarsje bij Maria worden opgestoken.
Zowel de locatie als het tijdstip zijn niet toevallig gekozen. De Elandstraatkerk is toegewijd aan Maria, architect Nicolaas Molenaar sr. heeft geen kans onbenut gelaten om het gebouw van haar te doen spreken. En de maand mei staat in de katholieke wereld bekend als de Mariamaand.
Wees welkom!
Pastoor Dolf Langerhuizen, Nico de Groot, Christophe Janssens, Celine Timmerman