Wie zijn de jongeren die M25 mogelijk maken in onze stad? Die tijd vrij maken om iets de doen voor de mensen om hen heen? Die tieners stimuleren hetzelfde te doen?
estherIk ben Esther van Berkel, 19 jaar en ik woon in Delft. Ik volg op dit moment de opleiding tot verpleegkundige in Leiden en ik ben begin dit schooljaar aan mijn derde jaar begonnen. Sinds jongs af aan ben ik al betrokken bij M25. Ik was 12 toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de groep. Tijdens mijn vormselvoorbereiding werd er één les aandacht besteed aan M25. Tijdens deze les hoorde wij wat M25 inhield en waarop het gebaseerd was. Ook werden wij uitgenodigd om een keer kennis te maken met M25. Sinds de eerste bijeenkomst ben ik daar eigenlijk niet meer weggegaan.
Ik wilde graag iets doen voor de medemens. Door M25 kon ik mijn doel waar maken. Daarnaast kreeg ik tijdens de bijeenkomsten van M25 de ruimte om mij te verdiepen in het geloof. ‘Wat betekent het geloof voor mij?’ ‘Hoe staan andere tieners in hun geloof?’ Ook werd er aandacht besteed aan bepaalde onderwerpen uit de Bijbel. Naast verdieping in het geloof was er natuurlijk ook veel ruimte om andere tieners te ontmoeten en samen leuke activiteiten te beleven.
Nu ik wat ouder ben is mij een tijd geleden gevraagd om één van de begeleiders te worden van de jongeren van M25 Den Haag en dat ben ik nu al een jaar. Ik haal hier veel voldoening uit. Het is mooi om te zien hoe je de tieners van M25 ziet ontwikkelen. Het is dan leuk om te bedenken dat jij die ontwikkelingen ook heb doorgemaakt en dat je je ervaringen kan delen met de tieners.
Als M25 groep zetten we ons vaak in voor kwetsbare mensen. Zo helpen wij met regelmaat bij het serveren van maaltijden voor dak- en thuislozen, bezoeken we het Exodus huis voor ex-gevangenen en zamelen we vaak eten en kleren in voor de Voedselbank. Dit is maar een kleine greep van alle activiteiten die er zijn. Wil jij je ook graag inzetten voor kwetsbare mensen, je verdiepen in je geloof en daarnaast natuurlijk ook gezelligheid beleven met leeftijdsgenoten?! Dan zal ik je zeker aanraden om een keer een kijkje te nemen bij één van de bijeenkomsten van M25.  Zie ik je daar?!
– Esther van Berkel –
scarletteMijn naam is Scarlette ik doe al sinds mijn 15e vrijwilligerswerk bij M25. Omdat ik het erg leuk vond om te doen, ben ik op mijn 19e begeleidster geworden.
Momenteel heb ik het heel druk met allerlei dingen. Toch is er genoeg tijd voor M25. Het is namelijk zo dat je niet verplicht bent om naar elke activiteit te komen. Mocht je op dezelfde dag van een activiteit een wedstrijd hebben, niet van je ouders naar een bepaald activiteit mogen of moet je hard leren voor je toets? Geen probleem! Je hoeft alleen maar door te geven dat je niet kan. Door deze reden is M25 erg goed te combineren met school, hobby’s en als je een druk leven hebt.
Naast het feit dat het ik het doen van vrijwilligerswerk leuk vind, vind ik het ook belangrijk om mij in te zetten voor hen die het minder hebben dan wij.
Hoe kan jij je inzetten voor de maatschappij? Je kan avondeten bedienen aan daklozen, midget golfen met gehandicapte kinderen, ouderen die zich alleen voelen in het verzorgingstehuis bezoeken en nog veel meer!! Wij organiseren dit soort activiteiten waarbij wij jouw hulp hard nodig hebben.
– Scarlette Rodriguez de Leon –
cheyenneMijn naam is Cheyenne en ik ben 21 jaar oud. Ik woon in Den Haag en studeer momenteel Bestuurskunde in Leiden. Als sinds m’n 13e ben ik  actief bij M25. Vanwege drukte op school wel met een aantal tussenpozen. Ik pak het vrijwilligerswerk toch altijd graag weer op. Dit niet alleen omdat het geloof het voorschrijft, maar ook omdat ik het fijn vind om iets voor een ander te doen. Het is fijn om te zien hoe blij mensen worden van dingen die wij voor lief nemen, zoals een warme maaltijd, een beetje aandacht of een luisterend oor. Ik zal daarom denk ik nooit helemaal stoppen met het doen van vrijwilligerswerk. M25 Den Haag is een warme, gezellige groep, die hiervoor een mooie gelegenheid biedt.
Hopelijk zie ik je snel bij één van de M25 activiteiten. Tot dan!
– Cheyenne Almak –
dheloMijn naam is Raydhelo, maar iedereen noemt mij Dhelo en ik ben 22 jaar jong. Ik heb de opleiding Luchtvaartdienstverlening succesvol afgerond en ben momenteel aan het werk als Steward.
Sinds mijn 13e zit ik bij M25 om vrijwilligerswerk te doen en sinds een jaar begeleid ik de jongeren die de activiteiten doen. Ik vind het begeleiden even leuk als de activiteiten zelf.  Als begeleider kan ik zien hoeveel plezier de jongeren hebben in het helpen van anderen. Daarnaast zijn de mensen die geholpen of gesteund worden heel blij met onze hulp en zien zij het ook als een welkome afleiding van de nare situatie waarin ze soms zitten.
Kom gezellig een keer naar een activiteit of een bijeenkomst waar we je nog veel meer of M25 kunnen vertellen!
– Dhelo Cathalina –
Wil je ook meedoen? Of heb je nog vragen? Mail dan naar M25denhaag@hotmail.com.
Hou de agenda in de gaten voor de M25 activiteiten van de parochie Maria Sterre der Zee via www.rkdenhaag.nl/activiteiten-diaconie/kinderen-en-jongeren