Emeritus predikant Wim Jansen

Emeritus predikant Wim Jansen heeft een ontroerend mooi boekje geschreven over bidden: Bron in je brein met als ondertitel bidden tot de God in wie je niet gelooft. Het boekje is zowel geschreven voor mensen die geloven als voor mensen die niets met religie hebben. Jansen beschrijft in zijn boek dat bidden een universeel menselijk verlangen is, voor iedereen bereikbaar: gelovig of niet-gelovig. Het is doorspekt met voorbeelden uit zijn eigen leven en werk als predikant en dat maakt het tot een diep doorleefd verhaal.
De meeste is de liefde
Het boekje is een gids die ons inspireert in ons bidden een stap verder te komen, liefde in ons leven te voeden, of, zoals hij het schrijft: De meeste van deze is de liefde. Ja, ik ervaar en geloof dat het de liefde is die ‘uit zichzelf van binnenuit wordt bewogen’. Daarom kies ik ervoor om de liefde tot prooi van mijn bidden te maken. Het heilige waar ik mij naar uitstrek – dat is de liefde.
Wim Jansen vertelt hierover. En natuurlijk is er gelegenheid met hem in gesprek te gaan.
Over de inleider
Wim Jansen, emeritus predikant van Vrijzinnig Delft en de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg, is columnist bij Nieuwwij.nl. Eerdere publicaties: Voorbij de leegte, Waar ben je nu?, Vlammend paradijs, Dominee zoekt God en de dichtbundel Zingen aan de Styx.
Meer informatie op zijn website: www.wimjansen.nu.
Samenwerking
Bij de organisatie van deze lezing werkten de H. Antonius Abtgemeenschap, de Bethelkerk en het Oecumenisch Beraad Scheveningen samen.
Kosten: vrijwillige bijdrage.
Aanmelding bij het secretariaat H. Antonius Abt is verplicht, tel. 354 17 42 of e-mail antoniusabt@rkdenhaag.nl.
Datum: donderdag 27 september 2018 | Tijd: 19.30 uur | Plaats: Bethelkerk, Jurriaan Kokstraat 175