Thea van Leeuwen in 2013
(fotografie Sietske Raaijmakers)

Wetend dat er geen verbetering in haar lichamelijke toestand meer mogelijk was, heeft Thea van Leeuwen de strijd gestaakt en is vrijdagochtend 24 juni overleden. Thea, voluit Theophila Josephina Maria van Leeuwen, werd geboren op 18 maart 1949. Zij woonde haar hele leven in de Symonszstraat en was parochiaan van en vrijwilliger in de Antonius Abt. Bijna iedereen kende haar als coördinator van de Lidwinagroep, voor ouderen- en ziekenbezoek.

Medisch secretaresse

Thea werkte als medisch secretaresse in het Rode Kruisziekenhuis. Tijdens een kort verblijf daar voor een simpele ingreep liep zij een bacteriële infectie op die haar longen aantastte en – uiteindelijk – een dubbele longtransplantatie noodzakelijk maakte. Die zware operatie onderging zij in 1995 in het Academisch Ziekenhuis Groningen waarna een lange revalidatieperiode volgde.

Vrijwilligerswerk

Toen ze voldoende hersteld was ging ze vrijwilligerswerk doen bij De Zonnebloem afdeling Scheveningen en trad daarbij in de voetsporen van haar moeder die voorzitter van die afdeling was geweest. Rond 2005 zette zij de diaconie Antonius Abt op, later omgedoopt tot Lidwinagroep. Ze stopte haar hele hart en al haar energie in het werk.

Afscheid en begrafenis

Het afscheid van Thea vindt op maandag 4 juli 2022 plaats in de kerk van de H. Antonius Abt. Pastor Elma Beerends gaat voor in de Woord- en communieviering die om 13.30 uur begint. De zang wordt verzorgd door gemengd koor Laus Deo onder leiding van organist/dirigent Patrick Hopper.

De begrafenis vindt rond 15.30 uur plaats op Sint Petrus Banden.

Buurvrouw pastor Elma Beerends over Thea:

Het is raar dat Thea er niet meer is. We zagen elkaar zo vaak in de straat. We hebben daar heel wat af staan praten. Maar ik gun haar haar rust. Het ging echt niet meer. Uiteindelijk heeft ze veel langer geleefd dan iedereen voor mogelijk hield. Daar mogen we dankbaar voor zijn.

Beelden uit het leven, het dienstbare leven, van Thea van Leeuwen