Maria Sterre der Zee

In het dagelijks leven zijn ze politieagent, bakker, salesmanager, accountant, buschauffeur, slager of automonteur, maar tijdens optredens transformeren de leden van het OKK in stoere kozakken die de mooiste liederen uit het oude Rusland zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.

Maria Sterre der Zee
Oeral Kozakken en ensemble Uzory met Gregor Bak

Zo ook op 18 december wanneer het mannenkoor u helemaal in kerststemming brengt met een traditioneel kerstconcert in Russische sfeer. De kozakken zingen Russische en Oekraïense kerstliederen, afgewisseld met gezangen uit de Russisch-orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit het oude Rusland.
Net als voorgaande jaren verleent het folkloristische ensemble Uzory haar medewerking. De zes leden van de groep bespelen typische Russische en Oekraïense instrumenten als de domra, balalaika, bayan (knopaccordeon), fluit en slaginstrumenten. Hun repertoire bestaat uit Russische en Oekraïense folklore, klassieke muziek en ook jazz.
Het geheel staat onder leiding van televisiepresentator, musicoloog en pianist Gregor Bak.
Datum: zondag 18 december 2016 | Aanvang: 14:30 uur; kerk open 13:45 uur | Plaats: H. Antonius Abtkerk, Scheveningseweg 235 | Toegangsprijs: € 18,50 | Kaarten: via de website van het koor, voorverkoopadressen (onder meer Pianohandel De Liefde en Sigarenmagazijn Boes) of aan de kerk (indien nog beschikbaar) | Meer informatie: www.oeralkozakkenkoor.nl of telefoon 06 24 26 91 69.