15:00 UUR | OERAL KOZAKKENKOOR 

Het Oeral Kozakkenkoor, dat onder leiding staat van de bekende Delftse televisiepresentator, musicoloog en pianist Gregor Bak, geeft een traditioneel kerstconcert in de Antonius Abtkerk. Het gerenommeerde mannenkoor brengt u in kerststemming door het zingen van Oekraïense kerstliederen, afgewisseld met gezangen uit de orthodoxe liturgie en folkloristische liederen. Ensemble Uzory uit Mykolaiv, Oekraïne, zorgt voor de muzikale begeleiding.

Het Oeral Kozakkenkoor is de voortzetting van het koor van het Russische Oeral Kozakkenregiment, dat tot 1917 actief was en in 1924 in Parijs werd heropgericht. In 1974 is het koor in Nederland voortgezet. Het koor bestaatin Europa dus al meer dan 90 jaar, waarvan ruim 40 jaar in Nederland.

Onder bekwame leiding heeft het Oeral Kozakkenkoor zich ontwikkeld tot een koor van het hoogste niveau. De zangers zijn in staat fluisterzacht en toch volkomen dragend te zingen. Ook kunnen zij grote zangkracht ontwikkelen zonder dat daarbij ook maar de minste verruwing ontstaat.

De zangers komen uit Den Haag en wijde omgeving. Tijdens werktijd zijn ze politieagent, bakker, accountant, slager, buschauffeur, salesmanager of automonteur. Maar éénmaal per week tijdens repetities en natuurlijk bij de optredens transformeren ze in stoere kozakken die de mooiste liederen zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.

Aanvang 15.00 uur (kerk open 14.15 uur); einde: 17.00 uur (met pauze)

Kaarten te bestellen op www.oeralkozakkenkoor.nl en op 18 december aan de kerk indien nog voorradig.