Cantate Domino

ALGEMEEN

Cantate Domino in de Elandstraatkerk

Liturgisch Koor ‘Cantate Domino’ is op 2 april 1997 opgericht.
De leden zijn afkomstig uit de regio Westland, Den Haag en Leiden. Ze hebben in veel gevallen in het verleden de nodige koorervaring opgedaan.
Het koor staat onder leiding van Jos Vranken, vierde generatie van de (inter)nationaal bekende dirigentenfamilie. Op dit moment (maart 2017) telt het koor een kleine 35 leden, verdeeld over sopranen, alten, bassen en tenoren.
 
REPETITIE:
De woensdagavond is de vaste repetitieavond: vanaf 19.30 uur zijn de leden welkom om een kop koffie of thee te drinken. Vervolgens wordt er gerepeteerd van 20.00 uur tot 21.30 uur en na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje. Plaats van handeling is de aula van het Hofstad Lyceum (het voormalige St. Janscollege) aan het Colijnplein in Den Haag.
 
REPERTOIRE:
Het repertoire breidt zich steeds meer uit. Behalve een vijftiental Latijnse missen (Mozart, Haydn, Schubert, etc.) bestaat de keuze uit een tachtigtal motetten en Gregoriaanse gezangen. Ook Nederlandstalige psalmen behoren tot het repertoire
en het kerstprogramma is met ruim vijftig titels indrukwekkend, veelzijdig en zeer internationaal te noemen.
 
FORMULE:
De formule van het koor is even eenvoudig als doeltreffend: het koor heeft zich niet verbonden aan een parochie en verzorgt eens in de vier, vijf weken op uitnodiging eucharistievieringen in de regio Den Haag (o.a. in de Martha kerk), van Hoek van Holland tot Wassenaar.
Ook worden concerten gegeven in bejaarden- en verzorgingshuizen.
 
MUZIKALE HOOGTEPUNTEN:
Het programma van het koor kent twee absolute hoogtepunten: eind november – op het feest van Christus Koning – wordt in de Naaldwijkse St. Adrianuskerk het kerkelijk jaar afgesloten met de uitvoering van de Krönungsmesse van W.A. Mozart. In de meeste gevallen gebeurt dat met begeleiding van het Delfts Symfonie Orkest. Halverwege december vindt op zondagmiddag het traditionele Romantische Kerstconcert plaats in de Loosduinse Abdijkerk.
 
JUBILEUM:
Op 2 april 2017 bestaat het koor dus 20 jaar. We kunnen terugzien op een fantastische periode met de hierboven gememoreerde hoogtepunten en uitstapjes naar Antwerpen, Chaam, ’s-Hertogenbosch, Kranenburg (D), Uden en over een kleine drie maanden volgt Koblenz. Wij zijn erg dankbaar dat we van de ‘Elandstraatkerk’ de ruimte hebben gekregen om het jubileum – op de dag af – daar te vieren. Tenslotte beschouwen we de kerk stiekem als onze thuisbasis, ook al omdat we er dit jaar op alle 5e zondagen van het jaar en in de Kerstnacht mogen komen zingen.
 
GEÏNTERESSEERD?
Wilt u met ons komen meezingen? Alle groepen kunnen versterking gebruiken. Laat het niet aan ons alleen over! Trek de stoute schoenen aan, stap over de drempel, verleg uw grenzen en kom eens op een woensdagavond sfeer proeven. Welkom, welkom…!
Voor informatie over activiteiten etc. kunt u zich wenden tot het secretariaat: P.van Leeuwen
E: secretaris@cantate-domino.nl of peetvl@caiway.net / 06-50224781.
Bezoek ook eens onze site: www.cantate-domino.nl