4 ervaringsverhalen
In het weekend van 3 en 4 september 2016 vond de jongerenbedevaart naar Banneux plaats. Dit weekend viel samen met de 5 daagse bedevaart voor ouderen van het bisdom Rotterdam. Hieronder een paar reacties van jongeren die mee waren:

bty
Maria in Banneux

Dit was voor mij de eerste keer dat ik meeging met deze bedevaart. Het was een heel bijzonder ervaring. Vooral mooi waren de gesprekken met de ouderen. Ze vertelden meestal veel over zichzelf en ze bloeiden helemaal op als je met ze in gesprek was. Het was een heel mooie bedevaart die zeker voldeed aan mijn verwachtingen.  (Pauline)

 

Dit was de derde keer dat ik op jongerenbedevaart ging naar Banneux. Het was weer een fantastische ervaring. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, van alle leeftijden. Van 80 jarigen tot 13 jarigen. Ook de missenwaren heel mooi en zeker de zangkoren deden hun werk fantastisch. Wat ik echter het mooiste vond en vind, is de rust en de vrede, niet alleen op het bedevaart oord zelf, maar ook de omgeving die deze rust uitstraalt. Je komt echt tot een inkeer. Je kan over alles nadenken en in alle rust bidden. Banneux was opnieuw een fantastische ervaring en ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn.  (Een jongere)

 

Het was een prachtige en intense ervaring. In Banneux ontmoet je veel gezichten en veel facetten van het geloof. Door liefde te geven ontvang je heel veel liefde terug. Dat laad je op, geeft je energie om verder te kunnen gaan. Soms is één enkele glimlach genoeg om je dag te doen stralen en in Banneux. In Banneux zie je er meerdere.   (Petr)

 

Banneux is een plek die mij elk jaar weer rillingen bezorgd. Het is een plek waar je hoopt rust te vinden. Je vindt er echter zo veel meer! De mensen in Banneux zijn oprecht en aardig. Het is zo mooi om in ieders ogen de twinkeling van de Heilige Geest te zien branden. Een lichtje waarvan je weet dat het nooit zal uitgaan zolang de mensheid blijven geloven.   De wereld van vandaag de dag kent zo veel zwarte kanten (van de mensheid). Banneux daartegenover is een plek met mensen die toch steeds weer een deel van je hoop in de mensheid weet te repareren. Je gunt iedereen zo’n ervaring.   (Een jongere)

dav
Jongeren uit onze parochie en bisdom Rotterdam na Mariaprocessie

Zo waren er 13 jongeren uit parochie Maria Sterre der Zee en het bisdom Rotterdam mee naar Banneux. Ik heb aan het bovenstaande niets toe te voegen, de ervaringen zeggen genoeg.
Wil jij ook deze geweldige bedevaart meemaken, noteer dan alvast de datum van volgend jaar in je agenda. Zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017. Jij gaat toch ook mee volgend jaar???
 
Namens het organisatie comité van de jongerenbedevaart naar Banneux,
Diaken Ronald van Berkel