Zondag 17 vertrekken ruim 180 jongeren en begeleiders naar Polen. Zij zullen deelnemen aan de Wereldjongerendagen, die dit jaar in Krakau worden gehouden. Thema van de reis is ‘Let’s Go, Weg van barmhartigheid’. Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam, reist met de jongeren mee.
 
Voor het vertrek in alle vroegte uit Den Haag, zal Mgr. Van den Hende de deelnemers de pelgrimszegen geven. De reis gaat via Echternach, Marburg, Dachau, Eichstätt en Praag. In Polen is de groep eerst een paar dagen te gast in het bisdom Kielce, waar ook groepen uit andere landen zullen worden ontmoet.
Dinsdag 26 juli beginnen in Krakau de eigenlijke Wereldjongerendagen met een openingsmis. De ochtenden zullen in Krakau in het teken staan van bijeenkomsten waarin de meereizende Nederlandse bisschoppen een soort college geven en daarna in gesprek gaan met de jongeren. De middagen is er een festival en zijn er grote bijeenkomsten rond de verwelkoming van paus Franciscus, de kruisweg en de avondwake. Op zondag 31 juli is de eigenlijke Wereldjongerendag, die gevierd wordt met een eucharistieviering waarin de paus hoofdcelebrant is. Op dinsdag 2 augustus komen de jongeren weer aan in Nederland.
 
Van de reis naar de Wereldjongerendagen en de dagen zelf wordt door de jongeren uitgebreid verslag gedaan. De jongeren houden een weblog bij, (http://wegvanbarmhartigheid.waarbenjij.nu), er zijn vloggers actief (via https://www.youtube.com/user/JongKatholiek121) en op de website van bisdom Rotterdam en op http://mobielehelden.nl verschijnen verslagen en foto’s. Verder wordt er iedere dag een door de bisschop uitgekozen foto van de dag geplaatst. Ook via onze website houden wij u op de hoogte!
 
De Wereldjongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. Vorige edities waren onder meer in Rio de Janeiro (2013), Madrid (2011) en Sydney (2008). Op de laatste dag van de WJD in Krakau maakt de paus bekend waar en wanneer de volgende WJD zal worden gehouden.