Rond 9 uur zitten we in de bus en na de buddycheck gaan we met de bus naar Gubbio. Gubbio is bekend vanwege de grote boze wolf die getemd is door Franciscus. Tijdens de opening in de bus bidden we dat God de wolf en de natuur weet aan te spreken op de liefde.

Rond half 11 bereiken we met de bus het plaatsje Gubbio en worden we dichtbij de kabelbaan afgezet. Wat blijkt, aan de kabelbaan hangen allemaal kooitjes en daar kunnen met z’n tweeën in. We gaan letterlijk in ballingschap de berg op.  

Niet iedereen voelt zich senang om met de kooitjes naar boven te gaan, maar het merendeel gaat wel gekooid naar boven. Via de kabelbaan bereiken we Basilica Ubuldo en vieren we de Eucharistie. Het is een prachtige kerk en het meest in het oogspringend zijn de “kaarsen” van 280 kilo. Deze “kaarsen” worden jaarlijks tijdens “de race van de kaarsen” de berg op gebracht.

Tijdens de mis horen we van broeder Jan Marie dat luisteren of horen ook betekent dat we er naar gaan handelen. Gehoorzaamheid………. dit geeft te denken.

Na onze wandeling terug naar het stadje Gubbio, gaan we heerlijk lunchen en we genieten in eenvoud en vreugde van onze lunch.

Gubbio wordt ook wel de Middeleeuwse parel van Umbrie genoemd en dat hebben we kunnen ontdekken tijdens onze rondwandeling, waarbij we een bezoek brachten aan de prachtige straten en stegen, Piazza Grande en de Duomo di Gubbio.

Op Piazza Quatre Martiri houdt Pater Johannes Pio in het openbaar een inspirerende Franciscus Lezing. Tijdens de lezing kon een bezoek van een bedelaar niet uitblijven. Natuurlijk hebben we de bedelaar gesteund voor een goede slaapplaats.

Het thema luisteren werd door Pater Johannes Pio verder uitgewerkt. Luisteren is de deur naar God, het eerste woord is van God. De weg van Franciscus is de weg van de eenvoud, zuiverheid en gehoorzaamheid.  Armoede is de openheid van het hart,  armoede laat ons beter luisteren naar elkaar en naar God, het is de deur naar God.

Aan het einde van de dag nemen we met elkaar afscheid van de getemde wolf en Franciscus en gaan we terug naar het hotel.

Het was een isprirende en mooie dag.