Pastoor Rutger Kurvers had al een opleiding tot machinebankwerker achter de rug toen hij op latere leeftijd toetrad tot de Orde der Augustijnen. In 1956, het jaar van zijn priesterwijding, vertrok hij naar Cochabamba in Bolivia waar hij de oprichter werd van het Instituto Tecnológico, een ambachtsschool.
Ereburger
Na 20 jaar in Bolivia gewerkt te hebben – hij was ereburger van Cochabamba geworden – keerde hij terug naar Nederland waar hij nog jarenlang als pastoor werkzaam was in de Felicitasparochie in Spijkenisse en later in de Lourdesparochie op Scheveningen. De Lourdesparochie ging in 2005 door fusie op in de parochie H. Antonius Abt.
Gezondheid
Om gezondheidsredenen verhuisde hij van Scheveningen naar het klooster van de Augustijnen in Eindhoven. Daar is hij op 2 oktober 2018 overleden, 96 jaar oud.
Laatste afscheid
De uitvaart, met aansluitend de begrafenis op het kloosterkerkhof Mariënhage, vond zaterdag 6 oktober plaats in de Kapel van het Glorieuxpark in Eindhoven. Een kleine delegatie uit de voormalige Lourdesparochie deed pastoor Kurvers mee uitgeleide.