bedevaart naar Ierland van 13 t/m 23 september 2023

Hopelijk met een touringcar vol enthousiaste pelgrims zullen we op woensdag 13 september 2023 vanuit Den Haag vertrekken om via de kanaaltunnel, Zuid Engeland en Wales uiteindelijk een dag later per veerboot in Ierland aan te komen. Daar zullen we gedurende een week een rondreis maken langs plekken waar de patroonheilige van het land, Sint Patrick, en een aantal andere Ierse heiligen, hun sporen hebben achtergelaten. Naast het bezoeken van bedevaartsoorden Lough Derg en Knock, en diverse kathedralen en kerken, waar we gebedsmomenten en vieringen zullen houden, zullen we tijdens de reis ook volop kunnen genieten van de vaak ongerepte Ierse natuur. Op 22 september zullen we weer huiswaarts gaan en, na een overnachting in Wales, op zaterdag 23 september in Den Haag terugkeren.

Deze bedevaart wordt georganiseerd door de Rooms-katholieke Haagse parochies Maria Sterre der Zee (Den Haag Noord) en de Vier Evangelisten (Den Haag Zuid), in samenwerking met bedevaart organisatie Huis voor de Pelgrim.

Op zaterdag 21 januari a.s. om 10.00 uur verzorgen reisleider Corina van der Ende en
diaken Jos van Adrichem, die als geestelijk begeleider mee zal gaan, een informatie-ochtend over deze bedevaart. Dan zal uitgebreid worden ingegaan op het programma van de reis, de prijs die u voor deelname betaalt en wat u daar allemaal voor krijgt. Ook is er ruimschoots gelegenheid voor het stellen van vragen. De informatie-ochtend vindt plaats in de parochiezaal van de Emmauskerk, Leyweg 930, 2545GV in Den Haag, en zal tot uiterlijk 12.30 uur duren.