H. Agnes

Welkom op de pagina van de geloofsgemeenschap H. Agnes.

De H. Agnes is een katholieke geloofsgemeenschap die reeds meer dan honderd jaar bestaat en open wil staan voor de religieuze vragen van de moderne mens.
Wij zijn een multiculturele gemeenschap in de multiculturele Haagse wijk Regentes-Valkenbos. In deze wijk wonen mensen uit vele landen en met vele culturen en ook verschillende geloofsovertuigingen.

Sinds begin 2000 is de Spaanse katholieke gemeenschap Oscar Romero bij ons ingetrokken en heeft de H. Agnes zich nog meer ingezet voor het multiculturele samenzijn. In 2007 is de kerk van H. Teresia van Liseux aan de Apeldoornselaan gesloten nadat de parochie is samen gegaan met de H. Agnes. Gelukkig vonden de parochianen bij ons een welkom thuis.

De Agneskerk is bekend om zijn vele mooie glas in lood ramen en zijn uitstekende akoestiek. Dat de kerk dan ook graag wordt gehuurd voor concerten spreekt voor zich. De kerk draagt nog steeds de naam van de H. Agnes, maagd en martelares, de naam die de parochie kreeg bij het ontstaan in 1896. In 1983 is de kerk deels door een uitslaande brand verwoest, maar gelukkig weer volledig hersteld en in december 1984 opnieuw ingewijd. Kom onze kerk gerust eens op zondag bezoeken tijdens een van onze vieringen.