Willibrord Zomerkamp

Willibrord Zomerkamp

Een gezellig kamp dat jaarlijks wordt georganiseerd door de H. Willibrord- en de H. Agnes Gemeenschap!

Kampadres: Kamphuis De Ooymanhoeve, Ooijmanlaan 24 7004 GG Doetinchem  www.ooymanhoeve.nl

Hier vind u vanaf zondag 15 juli dagelijks een beknopt verslag van de belevenissen op het kamp.

Zondag 15 juli 2018

Het is pas het begin…en het begon in de kerk! Samen hebben een mooie viering beleefd. Na de viering stond de bus met chauffeur Mario al heel snel voor ons klaar. Na een korte lunch en wat hulp van ouders konden we echt gaan vertrekken naar Doetinchem. Na een gezellige busrit zijn we eerst kennis gaan maken met elkaar. En we zijn er achter gekomen bij wie we in het groepje zitten voor de rode draad spellen. Uiteraard zijn er ook afspraken op kamp, die hebben we samen bedacht. Verdere mededelingen werden gedaan en daarna hebben we de bedden netjes opgemaakt! Het eerste spel dat we speelden was iemand is hem, niemand is hem. Het was vooral heel warm :P, dus we bleven veel drinken tussendoor. We aten een heerlijke maaltijd gemaakt door het keukenteam! Vandaag stond er macaroni op het menu. Na het eten is het altijd tijd voor de hobby’s (dat wil zeggen corvee!). We wassen af, ruimen op, maken de toiletten schoon, bereiden de dagsluiting voor en zingen uit volle borst. Na de hobby’s speelden we een spel met blinddoeken, het dagthema was namelijk licht en donker! Het was ontzettend leuk om te zien hoe iedereen samen moest werken om de opdrachten tot een goed einde te brengen. En bij veel groepjes met resultaat! Na het spel begonnen we de dagsluiting. Het was fijn om de dag zo mooi met elkaar af te sluiten….althans dat dachten we… Na de dagsluiting kregen de kinderen voor de eerste dag een opdracht. Leg op je bed jouw pyjama, tandenborstel en douchespullen klaar, dan komt de leiding dit controleren. Helaas voor de kinderen was dit een smoes, zodat ze dachten dat ze naar bed gingen. Maar toen iedereen in de slaapvertrekken was, ging het (neppe) alarm af. Iedereen moest zo snel mogelijk naar de eetzaal. Daar bleek een probleem… we moesten Moeder Overste helpen en wel nu! Een nachtspel op de eerste avond, dat was wel even anders dan anders. In verschillende groepen liepen we in het donker over paadjes naar de speeltuin. Alleen dat al was spannend! Bij de speeltuin moesten we in het donker opdrachten voltooien. En bij terugkomst moesten we de code oplossen om Zuster Esther te bevrijden. Gelukkig is dat alle drie de groepen gelukt. En zo kon ook Esther terugkeren naar het kamphuis. Waar inmiddels iedereen zich nu echt klaar maakte voor de nacht. Lekker laat en dat hebben we geweten, want dit jaar sliep iedereen heerlijk snel in op de eerste avond van het kamp! Super fijn, vooral voor de leiding 😛 Tot morgen!

Maandag 16 juli

Vandaag begon de dag voor de kinderen iets later dan normaal, uitslapen hoort nu eenmaal na een nachtspel. We hebben heerlijk van het ontbijt genoten. De hobby’s vonden ook in de ochtend plaats. Tijdens de dagopening lazen we het dagverhaal en zongen we liedjes uit ons kampboekje. Nella en Randolf begeleiden onze zangkunsten met hun gitaren. Het eerste spel van vandaag was levend Cluedo. We moesten uitzoeken wie de moord had gepleegd, waar en waarmee. Het spel was lastiger dan sommige dachten, maar uiteindelijk brachten de meeste groepjes het tot een goed einde. De lunch was alweer op tafel gezet en na kort corvee begonnen we aan een hele tocht…de speurtocht. Omdat het zo warm was hadden we extra drinken voor onderweg en een extra drinkpost in het bos. De speurtocht was heel gezellig en de vragen soms nog moeilijker dan gedacht. Ook moesten er wat opdrachten worden uitgevoerd. De speurtocht liep een klein beetje uit, maar niet gevreesd! Het keukenteam had onze maaltijd alweer piekfijn in orde! Na het eten en de hobby’s kregen de kinderen een beetje vrije tijd. Het laatste spel van vandaag was een escape room spel. Galileo wilde zijn sterrenhemel redden en daarom moesten er 9 opdrachten voltooid worden in 60 minuten! Bij de onderdelen konden de kinderen sterren verdienen en met die sterren moesten zij sterrenbeelden gaan vormen. Het was een enorme reis tegen de klok! De dag sloten we af met een mooie avondsluiting. Er werden weer veel mooie gebeden voorgedragen en kaarsjes aangestoken. Het was een gezellige en fijne dag! Tot morgen!

Dinsdag 17 juli 2018

De dag begon met een wekker vanuit de muziekbox. Na het ontbijt en de corveetaken begonnen we de dag met de dagopening. Vandaag ging het over de schepping van land en water. Dit thema kwam ook terug in de spellen. Zo begonnen we met een zeskamp met water en kracht. Spijkerbroekhangen met een zwembad eronder, verspringen, scoren bij meester Barry, emmers water dragen, estafette met waterballonnen en waterballonnen vangen met een vergiet op je hoofd. Na al deze spellen sloten we af met een touwtrek-competitie. Ook dit jaar weer een groot succes. We hebben weer genoten van een lekkere lunch met soep om ons zoutgehalte aan te vullen. Na de lunch moest iedereen hele oude kleding aan gaan trekken. En dat was niet zonder reden. We speelden het witte-sokken-spel! Elk team kreeg twee witte sokken die één iemand aan moest trekken. Het hoofddoel was om de sokken zo wit mogelijk te houden. Dat lijkt niet lastig, tenzij je een parcours met modder moet afleggen! Het eerste rondje werd er nog wel wat voorzichtig gedaan, maar daarna gaf iedereen zich over aan de viezigheid. En eigenlijk was dat ook wel erg fijn! Lekker ravotten in de modder! Hoe vaak mag je dat nou? Uiteraard werd dit modderfestijn afgesloten met een waterballonnen gevecht en een afspoel sessie. Daarna mocht iedereen alvast douchen en schonen kleding aantrekken. We aten vandaag wraps en dat ging er bij iedereen goed in! Het was een heerlijke maaltijd met een ijsje als toetje! Na het corvee stond ons een grote verrassing te wachten. Eerder hoorden we dat de paarden met deze hitte de huifkar niet konden trekken. Daardoor zou dit onderdeel komen te vervallen. Maar Vincent, de beheerder van het kampterrein, verraste ons vandaag met een avondrit! In drie groepen zijn de kinderen en (nieuwe) leiding mee geweest op een huifkartocht. Het was een geweldige belevenis! Als je niet op de huifkar zat, had je vrije tijd. Of je deed mee met de ‘rustigere’ spellen. Daardoor was het een relaxte avond, wat we ook wel even nodig hadden na de drukke en warme dagen. We sloten de dag weer af met de dagsluiting en daarna kropen we onze bedjes in! Tot morgen!

Woensdag 18 juli

Het was vanmorgen al weer vroeg dag. Dit is maar goed ook, want er stonden veel toffe spellen op het programma!;) Na de ochtendgym en het ontbijt was het tijd voor het corvee, ook wel de hobby’s. Nadat de corveetaken met veel liefde waren uitgevoerd was het tijd voor de dagopening. Na een moment van bezinning begonnen we met het fobieënspel. Bij dit spel moesten de kinderen raden welk fobie de leiding had. Als het fobie goed werd geraden moesten de kinderen een opdracht uitvoeren. Na het fobieënspel was het al weer tijd voor de lunch! Tijdens de lunch kregen we heerlijke kippensoep bereid door ons geweldige keukenteam! Na even wat vrije tijd en corvee kwam het tweede spel er alweer aan. Water, vuur, spons. Het leek op een soort steen, papier, schaar maar dan anders :P. Het was een gaaf, snel en tactisch spel. Toen wij terug kwamen roken we dat hatseflats catering (zo heet het keukenteam tijdens het bereiden van de BBQ) al begonnen was om de BBQ aan te steken. Tijdens de voorbereidingen die de keuken moest treffen speelden wij blikkenroof. En tijdens blikkenroof kregen wij bezoek. En niet zomaar bezoek, de Bisschop van Rotterdam kwam op ons kampterrein aan. Hij kwam samen met ons eten en een eucharistie viering vieren. Eerst genoten we van een heerlijke BBQ die tot in de puntjes verzorgd was. De viering was er één die je niet kunt beschrijven, maar nooit zult vergeten. Fantastisch hoe de kinderen deze viering vol aandacht en inzet hebben gevierd. Na de viering bleef de Bisschop nog gezellig koffie drinken, terwijl de kinderen al weer klaar stonden op het veld voor een nieuw spel. Britse Bulldog, gegarandeerd een succes! Ook dit jaar weer! Morgen staat de kinderen een verrassing te wachten, waar ze nog helemaal niets van weten! Dat houden we ook nog even zo! Morgen zullen jullie ook kunnen genieten van de verrassing. Tot dan!

Donderdag 19 juli

In de ochtend werden de kinderen stiekem iets eerder gewekt door de leiding. Dat hadden ze niet door, want op kamp raak je het besef van tijd helemaal kwijt. Bij het ontbijt vertelden we dat we een verrassing hadden voor de kinderen en dat er daarom een bus zou komen. Snel eten was dan wel noodzakelijk en dat ging ook super goed! Na een snel corvee kwam de bus aangereden. Nog steeds hadden de kinderen geen enkel idee waar we heen zouden gaan. Toen we bijna op de bestemming aankwamen vertelden we in de bus dat het Willibrordkamp de diaconieprijs heeft gewonnen. Naast dat we blij waren met de eer van deze prijs, kregen wij ook een geldbedrag. Hiermee wilde we dit tiende jubileum kamp extra uitpakken. We kochten een mooie speaker waarmee we heel handig en goed muziek kunnen afspelen tijdens het kamp. En we besloten een uitstapje te plannen. Helemaal in het thema van de dag; naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Daar aangekomen zijn we in groepen door het park gaan lopen. We hebben de mooiste dieren, bijzonderste dieren en leuke shows gezien. Van de reuzenpanda’s tot stokstaartjes, van olifanten tot keizervissen. Het was een geweldige dag. We aten frietjes als lunch en elk groepje had een bolderkar met voldoende drinken en lekkernijen. Eind van de middag keerden we terug naar het kamphuis. Daar kleden we ons om en maakte we ons klaar voor de bonte avond. Het keukenteam ging heel hard aan de slag om het eten te bereiden. We aten heerlijke pasta en als toetje een ijsje! Na een korte dagsluiting begin dan echt de bonte avond. Het werd gepresenteerd door ‘Bush Bush’ en ‘De schepper’ en in de jury zaten ‘Sing Peace’ en ‘Demonische Butler’. Er waren zes geweldige optredens! Aan het einde van de optredens namen we afscheid van Diaken Ronald. Diaken Ronald heeft tien jaar geleden dit kamp opgezet. Met veel hoogte en diepte punten is dit kamp uitgegroeid tot een geweldig initiatief waar veel mensen met hart en ziel aan werken. Nu Diaken Ronald in een andere parochie werkzaam zal zijn neemt hij afscheid van het kamp. We gaven hem een mooi cadeau; een fotoboek met foto’s uit de afgelopen 10 kampjaren. Hierna gaf Rowendela een dans workshop. Het was heel erg leuk en aan het einde van de workshop openende zij de dansvloer. Tijdens de disco was het erg gezellig! Er werd gedanst, gelachen en gespeeld. Om iets voor 12 uur besloten we de dansvloer te sluiten en de dag met gebed af te sluiten. Nog 1 nachtje slapen en dan is hoe laatste dag van het kamp alweer aangebroken. Tot morgen!

Vrijdag 19 juli

Dit jaar is er weer een zomerkamp voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Hieronder een overzicht van het kamp.

ZOMERKAMP

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar? Heb jij zin in plezier en avontuur?

Wil jij delen in het geloof? Heb jij zin in een onvergetelijke vakantie?

Benut je kracht en ga met ons mee op kamp!

Voor jongens en meisjes van 8 t/m 12 jaar wordt een zomerkamp georganiseerd. Lees meer in deze flyer over het Willibrord-zomerkamp 2019

KAMPINFO

Onder leiding van een gemotiveerd team aan begeleiders reizen we af naar het oosten van het land, waar een geweldige omgeving en een gezellig kamphuis op ons wachten. Hier zullen we ons vermaken met verschillende activiteiten op het gebied van spel, sport, ontspanning en geloof. Iedere dag begint met een dagopening en eindigt met een dagsluiting waarin het (dag)thema centraal staat. Het thema van dit kamp is: Geloven=Vertrouwen

Het thema, Geloven=Vertrouwen, is gebaseerd op de verhalen “Daniel in de leeuwenkuil”. Elke dag zal er in het dagthema een nieuw deel van het verhaal centraal staan. Het verhaal wordt verwerkt in allerlei andere activiteiten.

Het kamp brengt ons dit jaar naar Doetinchem. Het kamphuis waar we zullen verblijven biedt een fijne en natuurlijke omgeving. Een week vol met plezier, spel, sport, gezelligheid en geloof!

Ook ligt deze informatie achterin de kerk op de tafels.

Wacht niet langer en vul het inschrijfformulier in!

We zien je graag op het kamp!

 

Download hier het Inschrijfformulier_Willibrordkamp_2019  en lever het in bij het secretariaat van de H. Agnes of H. Marthakerk

Hier vind je de belevenissen van het kamp van 9 juli t/m 14 juli 2017

VERSLAG KAMP 2017

Van 15 t/m 20 juli wordt het Willibrordkamp gehouden voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het kamp is bedoeld om kinderen een geweldige week te geven. We doen aan sport, spel en ontspanning afgewisseld met catechese en bezinningsmomenten. Een deelnemend kind betaald 20 euro voor het totale kamp, maar dat is absoluut niet kostendekkend. Wilt u armlastige kinderen een mooie zomerweek geven? Sponsor dan een kind door het overmaken van een richtbedrag van 20 euro op rekeningnummer NL62INGB0003081273 tnv. Willibrordparochie, o.v.v ‘Ik sponsor het kamp’. U kunt ook sponsoren in de vorm van theedoeken, die we hard nodig hebben.

Theedoeken

We zijn alweer begonnen met de voorbereidingen voor het Willibrord zomerkamp. Afgelopen jaar waren we in totaal met zo’n 50 mensen een week op kamp. U begrijpt dat er dan ook heel wat vaat te doen is, dus hebben we ook heel wat theedoeken nodig. Daarom zouden wij willen vragen of u nog “oude”, schone, nog goed bruikbare theedoeken  in de kast heeft liggen, die u aan ons zou willen schenken. U kunt ze dan inleveren bij het secretariaat of op zondag achter in de kerk.

Namens het kampteam alvast bedankt voor uw hulp.

20160710194151_IMG_0408

Namens het kampteam bedankt voor alle geschonken theedoeken.

Afgelopen zaterdag heeft het Willibrord Zomerkamp van onze parochie de diaconieprijs vanuit het Bisdom gewonnen!

We waren al heel vereerd en blij dat we genomineerd waren voor de diaconieprijs “Brood&Rozen” in de categorie “diaconie dichtbij” vanuit Bisdom Rotterdam. Nu hebben we de prijs ook nog is daadwerkelijk gewonnen😀

Wij zijn heel trots en blij dat wij deze waardering hebben gekregen voor het werk dat wij voor de kinderen doen. We hopen dit werk voor de kinderen en ouders uit de Willibrord en Agnesgemeenschap van Parochie Maria Sterre der Zee nog heel lang te mogen doen.

Dank voor jullie hulp!

Daarnaast willen we alle oud kampleiding ook bedanken voor het aandeel dat zij de afgelopen jaren in het Willibrordkamp hebben gehad. We willen heel graag alle sponsoren bedanken die dit mede mogelijk gemaakt hebben. Met de prijs die we hebben gekregen gaan we wat extra’s doen zodat het 10 jarig jubileum nog mooier wordt.

Team Willibrordkamp