Op 26 oktober vond de eerste geloofs- en ontmoetingsdag plaats voor heel RK Den Haag. Voorzichtig kan gesproken worden van een geslaagde nieuwe traditie.

Veel vrijwilligers hebben zich gemeld en worden voor allerlei taken ingezet om rond 09.15 uur de gasten te ontvangen. Van zowel de parochie de “Vier Evangelisten” als de Parochie “Maria Sterre der Zee” waren er velen gekomen naar de Emmauskerk aan de Leyweg.

Om 10.00 uur begint de Eucharistieviering waarin Pastoor Langerhuizen voorgaat en geassisteerd wordt door Pastoor Dernee, Pater Yan Asa en Diaken Van Adrichem. Ook van beide parochies was er een lector aanwezig.

Na een heerlijk kopje koffie met gebak en een goede lunch komt de goochelaar met een verrassende show; na de pauze is hij veranderd in Dorus met liedjes, grappen en grollen.

Met een plechtig lof en uitstelling van het H. Sacrament werd de dag afgesloten met een mooi Ave Maria gezongen door moeder en schoondochter.

We hopen dat alle aanwezigen een mooie dag samen in Gods huis hebben gehad met vele mooie ontmoetingen. Een dag waar we allen met veel plezier op terug mogen kijken.

Cisca van der Sluijs, parochie Vier Evangelisten