‘Zeven laatste woorden’

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
1 maart 2020
15:00 - 17:00

Locatie
H. Antonius Abtkerk

Categorieën


meditatief veertigdagentijd–concert

De Veertigdagentijd is een periode van voorbereiding op het belangrijkste christelijke feest voor zowel katholieken als protestanten: Pasen. Je voorbereiden kun je op verschillende manieren doen. Heel bekend is het vasten. Je kunt ook momenten van bezinning of mediteren nemen, in stilte of met muziek.

Inkeer

Capella Vacalis

Vocaal ensemble Capella Vacalis heeft een programma samengesteld dat helemaal past in deze periode van inkeer en bezinning. Het Oecumenisch Beraad Scheveningen heeft ze daarom uitgenodigd om in de Antonius Abtkerk een veertigdagentijd-concert te geven.

Meditaties

Uitgangspunt bij dit concert zijn de zeven laatste woorden van Jezus aan het kruis. Theoloog Franck Ploum verzorgt daarover enkele meditaties.

Zang

De meditaties worden afgewisseld met prachtige gregoriaanse en meerstemmige polyfone zang. Polyfonie betekent dat meerdere melodieën tegelijkertijd klinken. U hoort lamentaties uit het begin van de 16e eeuw, onder anderen van de Spaanse componist Cristóbal de Morales.

Het ensemble

Capella Vacalis staat onder leiding van Bram Verheijen. De naam Vacalis is afgeleid van het Latijn en betekent: ‘aan de Waal’. Dat is waar het ensemble in 2009 is ontstaan en wel in Nijmegen.

Bijzonderheden

Kerk open om 14.30 uur.
Na afloop van het concert is er gelegenheid om iets te drinken en met elkaar na te praten.
Kosten: collecte ter bestrijding van de onkosten.