ZATERDAGMIDDAGCONCERT: Lidia Książkiewicz, Laon (F)

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
24 september 2022
15:00 - 17:00

Locatie
OLV Onbevlekt Ontvangen

Categorieën


MEER INFORMATIE OVER DE UITVOERENDEN

Lidia Ksiazkiewicz werd in 1977 in de Poolse stad Poznan geboren. Ze behaalde haar einddiploma’s piano en orgel respectievelijk aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan. Lidia Ksiazkiewicz won o.a. 1e prijzen en eervolle vermeldingen op concoursen in de Poolse hoofdstad Warschau (1994), Haarlem ( Concours César Franck, 2001), Graz, (Oostenrijk: Internationaal Concours Reger/Messiaen, 2003),Chartres (Frankrijk 2004) en Rimini (Italië , 2004).

Ze vervolgde haar opleiding in Frankrijk aan de Academie voor schone Kunsten in Angers en won prijzen voor haar orgel- en klavecimbelspel aan het conservatorium van Saint-Maur. Verder maakte Lidia veel concertreizen door o.a. Frankrijk, Polen, Luxemburg, Nederland, Slowakije,  Oostenrijk en Spanje. Ook treedt ze op als soliste voor radio en televisie, o.a. in Slowakije, Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Nu is ze organist in de kathedraal van Laon en ze is begeleidend pianiste aan het Conservatorium in Straatsburg; bovendien treedt ze vaak op als jurylid bij internationale concoursen voor orgel en piano.

Ze heeft ook verscheidene cd’s op haar naam staan voor zowel orgel en piano en ze schreef ook een boek over de invloeden van het pianotechniek op het orgelspel.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Toegang: 10 euro