Vastenactie 2020: Werken aan je toekomst

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
26 februari 2020 - 12 april 2020

Categorieën


De campagne ‘Werken aan je toekomst’ van Vastenactie staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Een goede opleiding stelt mensen namelijk in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijfje op te zetten.

Eshita, onderneemster in Bangladesh

Dat laatste is Eshita (38) in Bangladesh goed gelukt. “Drie dingen hebben mij geholpen,” vertelt ze, “vis, pluimvee en wormencompost. Een medewerkster van Caritas leerde mij eenden en kippen te fokken, vis te kweken en wormencompost te maken. Dat verkoopt goed, mijn inkomen is verdubbeld zodat ik meer kan bijdragen aan het huishouden. Mijn man waardeert het en ik heb al een mooi bedrag kunnen sparen voor de opleiding van onze zoon.”

Met de campagne 2020 wil Vastenactie nog veel meer mensen helpen op eigen benen te staan en voor zichzelf en hun familie te zorgen, onder meer in Bangladesh, Zambia en Sierra Leone. Ze krijgen een opleiding of steun bij het opzetten van een eigen onderneming.

Steun de campagne

De werkgroepen Missie, Ontwikkeling, Vrede van de parochie Maria Sterre der Zee nodigen u uit royaal te geven aan de collectes in uw kerk of uw bijdrage over te maken op bankrekening NL81 RABO 0102 4487 36 ten name van Parochie Maria Sterre der Zee, onder vermelding van ‘Vastenactie 2020’.