Verdiep je eens in Thomas Merton

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
29 oktober 2019
20:00 - 22:00

Locatie
pastorie H. Antonius Abt

Categorieën


Thomas Merton (1915-1968) wist vanuit een diep doorleefde spiritualiteit een combinatie te vinden tussen zijn roeping als monnik en zijn inzet voor recht en vrede. Maar daar ging wel een spirituele zoektocht aan vooraf. Want als jongere zag hij als hoogste doel ‘alles in de wereld te grijpen wat er maar te grijpen is’.

Spiritueel gids

Na enkele dramatische gebeurtenissen in zijn leven begon hij na te denken over wat er werkelijk toe doet in het leven. De weerslag daarvan is te vinden in zijn boek De Louteringsberg. Uiteindelijk liet hij zich dopen en werd hij zelfs monnik. Via zijn geschriften en lezingen werd hij een spiritueel gids voor velen, omdat hij op een eigentijdse wijze de relatie tussen God en mens wist te verwoorden. Ook zette hij zich in voor rassengelijkheid in Amerika, en werd een gedreven vredesactivist. Met grote passie werkte hij aan de dialoog tussen religies.

We maken nader kennis met deze monnik, mysticus en vredesactivist, lezen een aantal van zijn teksten en gaan er over in gesprek.

Inleider
Pastor John Batist

Kosten
Vrijwillige bijdrage

Aanmelden
Secretariaat H. Antonius Abt, tel. 070-354 17 42; e-mail: antoniusabt@rkdenhaag.nl