‘Van grond en vuur zult Gij ons maken’

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
27 mei 2020
20:00 - 22:00

Locatie
pastorie H. Antonius Abt

Categorieën


Pinkstermozaïek
foto Pixabay

We naderen het einde van de lente. De kracht van de zon neemt toe. Wordt het weer een hete zomer? In figuurlijke zin lijkt het er wel op: zie de heftige gebeurtenissen die in de wereld of ook soms in ons eigen leven plaatsvinden. Over wat je dan voelt, begin je vaak in beelden te spreken:

‘Het lijkt wel of ik in een achtbaan zit. Er komt zoveel op me af. Het overspoelt me als een vloedgolf.’ Of: ‘Het gaat tekeer als een stormwind in mijn hoofd. Ik voel me als in een land waar ik de weg niet ken.’

Inspiratie

Je verlangt naar iets wat jou op de been houdt. Iets van bezieling, inspiratie, geestkracht. Dichters kunnen dat: schilderen met taal die hoop geeft en het hart verlicht. Door hen laten we ons deze avond bemoedigen, met gedichten en liederen. Passend bij zomer en Pinksteren. Denk aan Ida Gerhard, Guido Gezelle, Rainer Maria Rilke, en Huub Oosterhuis. De laatste dichtte over dit thema:

Van grond en vuur zult Gij ons maken,
hoog op rotsen, aan levens water,
van geur en smaak, van licht en stem,
uw evenbeeld.

Onder leiding van pastor John Batist en in een rustige, meditatieve sfeer lezen de deelnemers enkele gedichten en luisteren naar poëzie die op muziek is gezet. Ze delen met elkaar wat het in hen oproept. Hopend op de Geest die ons verstand verlicht, ons hart van liefde laat branden, en onze zwakheid doet overwinnen.

Bijzonderheden

Kosten: vrijwillige bijdrage.
Aanmelden bij het secretariaat van de H. Antonius Abt, tel. 354 17 42, e-mail antoniusabt@rkdenhaag.nl.