Over vergeving – film en gesprek

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
8 mei 2019
13:30 - 16:30

Locatie
Wijkgebouw De Nieuwe Vonk

Categorieën


Samen met mensen uit de Bethelkerk, de Nieuwe Badkapel en de Antonius Abtgemeenschap de film The Railway Man zien en van gedachten wisselen over vergeven.

Gedenken en vieren

In de maand mei staan wij stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wij gedenken de doden en vieren onze bevrijding en vrijheid. Een onderwerp dat hier goed bij aansluit is vergeving. Hoe vaak bidden wij niet …en vergeef ons onze schuld, zoals ook wij aan anderen hun schuld vergeven…? Maar kunnen wij echt onze vijand vergeven?

De middag begint met het vertonen van The Railway Man.

Over de film

In The Railway Man speelt acteur Colin Firth de rol van Eric Lomax, een Britse legerofficier die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen wordt genomen door de Japanners. Als krijgsgevangene moet hij aan de beruchte Birmaspoorlijn werken en overleeft slechts ternauwernood de vreselijke ontberingen. Decennia later ontdekt Lomax, inmiddels getrouwd met Patti (Nicole Kidman), dat de Japanse vertaler die verantwoordelijk was voor zijn wrede behandeling nog in leven is. Hierop besluit hij op zoek te gaan naar de man die nog steeds in zijn nachtmerries voorkomt om hem te confronteren met zijn daden.

Bijzonderheden

Begeleiding: pastor Jan Eijken.
Kosten: vrijwillige bijdrage.
Organisatie: Oecumenisch Beraad Scheveningen.
Meer informatie bij Emilie Griffioen, e-mail emvanderlugt@ziggo.nl, tel. 352 45 86.
Aanmelden bij het secretariaat van de Antonius Abt is verplicht, e-mail antoniusabt@rkdenhaag.nl, tel. 354 17 42.