Opening expositie ‘Opname van Opzij’

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
9 maart 2019
16:00 - 18:00

Locatie
Nieuwe Badkapel

Categorieën


Tekening van Marcel Verbrugge

De expositie Opname van Opzij is gebaseerd op de gelijknamige dichtbundel van Marnix Niemeijer. De gedichten vormen een weerslag van het ingrijpend psychisch lijden van zijn dochter en de impact die dat heeft. ‘Verlies en dreiging gaan hand in hand, niet alleen voor de persoon in kwestie maar ook voor hen daaromheen. De gedichten zijn echter ook tekenen van hoop, hoe klein ook’ (citaat uit de bundel).

De gedichten hebben kunstenaar Marcel Verbrugge geïnspireerd tot het maken van prachtige tekeningen die, samen met een aantal teksten, de hele Veertigdagentijd in de Nieuwe Badkapel tentoongesteld zullen worden.

Daarnaast heeft Jan-Willem van Ree, musicus en artistiek directeur van de Edesche Concertzaal, op basis van een van de gedichten het muziekstuk ‘De profundis’ (Vanuit de diepten) gecomponeerd.

Bijzonderheden

Marnix Niemeijer is bij de opening aanwezig en geeft een korte toelichting op de expositie. Het muziekstuk De profundis wordt uitgevoerd. Er is gelegenheid met de kunstenaars te spreken en de tentoonstelling in alle rust te bekijken.
Organisatie: Oecumenisch Beraad Scheveningen.
Meer informatie bij Emilie Griffioen, e-mail emvanderlugt@ziggo.nl, tel. 352 45 86.